Travel Plan

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Κρουαζιέρες στα ποτάμια της Ευρώπης!



O CEO κ. Δασκαλάκης Γεώργιος 
& η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!


Η γεωγραφία, η οικονομία και φυσικά η ιστορία της γηραιάς ηπείρου είναι στενά συνυφασμένη με τα μεγάλα ποτάμια που το διασχίζουν. Τι καλύτερο λοιπόν από μια κρουαζιέρα σε κάποιο από τα μεγάλα ευρωπαϊκά ποτάμια; Το travelplan.gr σας παρουσιάζει τις πιο δημοφιλείς επιλογές και εσείς διαλέξτε ποια ταιριάζει καλύτερα σε εσάς! 

1.Δούναβης

Αν είναι η πρώτη φορά που σκέφτεστε να προγραμματίσετε κρουαζιέρα σε ποτάμι τότε ο Δούναβης πρέπει να είναι η επιλογή σας δεύτερη σκέψη. Ο ποταμός διασχίζει χώρες όπως η Γερμανία, η Αυστρία, η Σλοβακία και η Ουγγαρία ενώ οι περισσότερες κρουαζιέρες που πραγματοποιούνται σε αυτόν σταματάνε σε χωρά όπως τα παραμυθένια Regensburg και Passau και φυσικά πόλεις όπως η Βιέννη και η Βουδαπέστη. Η καλύτερη περίοδος για κρουαζιέρα στον Δούναβη είναι ανάμεσα στον Ιούνιο και τον Οκτώβριο.

2. Ρήνος

Ο Ρήνος είναι ο ιδανικός ποταμός για όσους αγαπούν την ιστορία και την αρχιτεκτονική. Ο ποταμός πηγάζει από την Ελβετία και φθάνει έως το Άμστερνταμ διασχίζοντας περιοχές της Γαλλίας και της Γερμανίας με τεράστιο ιστορικό και πολιτισμικό ενδιαφέρον. Στις όχθες τους «πρωταγωνιστούν» από εντυπωσιακά κάστρα και επιβλητικούς καθεδρικούς ναούς έως μερικούς από τους πιο φημισμένους αμπελώνες.

3. Ροδανός

Αν ένα ταξίδι οινογνωσίας είναι μέσα στο πρόγραμμα σας τότε μια κρουαζιέρα στον Ροδανό Ποταμό είναι το ιδανικό ταξίδι για εσάς. Ο Ροδανός ξεκινάει την πορεία του από την Ελβετία και εκβάλλει στην Μεσόγειο διασχίζοντας δύο από τις πιο φημισμένες περιοχές παραγωγής κρασιού στον κόσμο, την Βουργουνδία και την Provence. Οι περισσότερες από τις κρουαζιέρες που πραγματοποιούνται στον ποταμό περιλαμβάνουν εκδρομές οινογνωσίας σε φημισμένους αμπελώνες της περιοχής.

4. Σηκουάνας

Μπορεί ο Σηκουάνας να έχει συνδέσει το όνομα του με την Πόλη του Φωτός ωστόσο είναι και μια από τις καλύτερες επιλογές για  κρουαζιέρα. Οι κρουαζιέρες που πραγματοποιούνται στο γαλλικό ποτάμι διασχίζουν μοναδικές περιοχές όπως οι κήποι του Giverny και η πόλη της Vernon και φυσικά το Παρίσι, τον απόλυτο προορισμό για τους ρομαντικούς!

5. Δούρος 

Μπορεί να μην είναι τόσο γνωστός όσο ο ποταμός Τάγος ωστόσο μια κρουαζιέρα στον ποταμό Δούρο μπορεί να σας χαρίσει μερικές από τις ωραιότερες εικόνες της ζωής σας. Ο ποταμός ξεκινάει από την κεντρική Ισπανία, κυλάει προς τα νοτιοδυτικά και καταλήγει στην βόρεια Πορτογαλία και τον Ατλαντικό διασχίζοντας μερικά από τα πιο όμορφα μέρη της Ιβηρικής Χερσονήσου και της Μεσογείου.

6. Έλβας

Ένας ακόμα ευρωπαϊκός ποταμός με πολύ πλούσια ιστορία στο πέρασμα του. Οι κρουαζιέρες στον Έλβα ξεκινούν με μια γνωριμία με το παλάτι Sans-Souci στο Πότσδαμ συνεχίζουν με μια βόλτα στην Βιτεμβέργη, εδώ όπου τον 16ο αιώνα ξεκίνησε το κίνημα της Μεταρρύθμισης ενώ το ταξίδι στην ιστορία συνεχίζεται με το πέρασμα από την Δρέσδη και το Meissen, δύο πόλεις που καταστράφηκαν σχεδόν εξολοκλήρου από τους συμμαχικούς βομβαρδισμούς στον Β.  Παγκόσμιο Πόλεμος, ένα ποτάμι που «σημαδεύτηκε» από τον τελευταίο.

7. Γουαδαλκιβίρ

Αν θέλετε να συνδυάσετε μια κρουαζιέρα σε ποτάμι με το μεσογειακό τοπίο τότε η επιλογή σας πρέπει να είναι ο ποταμός Γουαδαλκιβίρ στην Ισπανία. Οι περισσότερες κρουζιέρες που πραγματοποιούνται στον ποταμό ξεκινούν από την παραθαλάσσια πόλη Cadiz, περνάνε από τα γραφικά χωριά της Ανδαλουσίας και καταλήγουν στην απόλυτη εμπειρία της Σεβίλλης! 
Pin It button on image hover