Travel Plan

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Magica Praga!


O CEO κ. Δασκαλάκης Γεώργιος 
& η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!

Για την Πράγα θα μπορούσαμε να γράψουμε τόμους από άρθρα και πάλι δεν θα μπορούσαμε να περιγράψουμε αυτό το μοναδικό συναίσθημα που νιώθει κανείς την στιγμή που βρεθεί εκεί. Ωστόσο το travelplan.gr σας παρουσιάζει τα έξι λεπτομέρειες όπου πρέπει να γνωρίζεται οπωσδήποτε πριν το ταξίδι σας στη τσεχική πρωτεύουσα.  


Ο Ναός του Αγ. Νικολάου (Kostel sv. Mikuláse)
Από τα πρώτα αξιοθέατα που πρέπει να αναζητήσετε ξεκινώντας την γνωριμία σας με την Πράγα είναι ο Ναός του Αγ. Νικολάου. Γενικότερα, αν στα ταξίδια σας οι καθεδρικοί ναοί σας κεντρίζουν το ενδιαφέρον, τότε η Πράγα πρέπει να είναι ο επόμενος σταθμός σας. Ο εντυπωσιακός ναός του Αγ. Νικολάου λοιπόν, κτίστηκε τον 18ο αιώνα με τους πράσινους πύργους και τον επίσης πράσινο θόλο του να είναι ορατοί από οποιοδήποτε σημείο της Παλιάς Πόλης και αν βρεθείτε. Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι πως στο εκκλησιαστικό όργανο του ναού έχει παίξει πολλές φορές ο Mozart.

Το Κάστρο της Πράγα 
Πρόκειται για ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία της τσεχικής πρωτεύουσας ενώ έχει μπει και στο Βιβλίο των Ρεκόρ Guinness ως το μεγαλύτερο κάστρο στον κόσμο με την έκτασή του να φθάνει τα 70,000 τ.μ. Πέρα από ένα πανέμορφο δείγμα γοτθικής αρχιτεκτονικής το Κάστρο της Πράγας έχει πρωταγωνιστήσει στην ιστορία όταν στις 23 Μαΐου το 1618 ένα «ατυχές» γεγονός που έλαβε χώρα στο κάστρο στάθηκε η αφορμή για την έναρξη του φημισμένου Τριακονταετούς Πολέμου, που απασχόλησε σχεδόν ολόκληρη την Ευρώπη και ο οποίος τερματίστηκε το 1648 με την Συνθήκη της Βεστφαλίας.  Η γνωριμία με το Κάστρο πρέπει αναμφίβολα στο πρόγραμμα σας όπως επίσης και η παρακολούθηση της αλλαγής της φρουράς η οποία ευτυχώς πραγματοποιείται κάθε μία ώρα.

Στις νότες της μουσικής 
Αν ψάχνετε την κατάλληλη εποχή για να επισκεφθείτε την Πράγα τότε θα σας συμβουλεύαμε να διαλέξετε εκείνη όπου στην πόλη πραγματοποιείται ένα από τα πολλά μουσικά φεστιβάλ που φιλοξενεί κάθε χρόνο η πόλη. Τότε είναι ακριβώς που αυτή η μαγική εικόνα της Πράγας συνδυάζεται υπέροχα με τις νότες της μουσικής. Ψάξτε λοιπόν ημερομηνίες για το Fringe Theatre Festival στις αρχές του Ιουνίου ή για το International Jazz Festival στα τέλη του Οκτώβρη. 

Μουσεία που δεν πρέπει να χάσετε!
Μπορεί η Πράγα να είναι ένα ολόκληρο μουσείο από μόνη της, ωστόσο δεν παύει να έχει και άκρως ενδιαφέροντα μουσεία που πρέπει να βάλετε στο πρόγραμμα σας. Αναμφίβολα θα σας προτείναμε μια επίσκεψη στην Εθνική Πινακοθήκη της Πράγας, όπου στεγάζεται στο Παλάτι Sternberg και φιλοξενεί έργα κορυφαίων ζωγράφων όπως του Rembrandt και του Rubens. Στις επιλογές σας μπορεί επίσης να συμπεριλάβετε το Μουσείο του Κουμμουνισμού, το Μουσείο Mozart και το σπίτι όπου γεννήθηκε ο συγγραφέας Franz Kafka. 

Πλατεία Outwenceslas
Αν έπρεπε να χαρακτηρίσουμε την Outwenceslas θα λέγαμε πως είναι περισσότερο μια λεωφόρος παρά μια πλατεία, όπως λέει το όνομα της. Όλα αυτά όμως είναι λεπτομέρειες καθώς η Outwenceslas αποτελεί το κέντρο της νυχτερινής ζωής της Πράγας με άκρως ενδιαφέροντας μπαράκια και restaurants που θα σας μυήσουν στο παρόν και στον σύγχρονο τρόπο ζωής της τσεχικής πρωτεύουσας. Ωστόσο η Πλατεία έχει και ένα αξιοσημείωτο ιστορικό υπόβαθρο καθώς αποτέλεσε τον επίκεντρο των διαδηλώσεων κατά του Σοβιετικού καθεστώτος τη δεκαετία του 1960. 

Παλιό Δημαρχείο 
Ένα ακόμα σημείο όπου έχει πρωταγωνιστήσει σε χιλιάδες καρτ ποστάλ και φωτογραφίες της Πράγας. Εδώ, σε μία από τις πλευρές του Παλιού Δημαρχείου θα βρείτε και το περίφημο Αστρολογικό Ρολόι ή Ορλόι για τους ντόπιους η ιστορία του οποίου μας πάει πίσω στο 1410. Βέβαια να σημειώσουμε πως δεν πρόκειται για το αυθεντικό αλλά για ακριβές αντίγραφο καθώς το πρωτότυπο καταστράφηκε κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά ακόμα και έτσι και οι Τσέχοι είναι πολύ υπερήφανοι για αυτό όπως υπερήφανοι είναι και για το Πανεπιστήμιο της πόλης στο οποίο για ένα διάστημα δίδαξε και ο Αϊνστάιν.

Pin It button on image hover