Travel Plan

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Λισαβόνα: Στην πόλη των εξερευνητών και της νοσταλγίας


O CEO κ. Δασκαλάκης Γεώργιος 
& η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!


Είναι η απόλυτη σταρ της Πορτογαλίας και δεν μπορεί να το «κρύψει» καθώς είναι χτισμένη πάνω σε επτά λόφους και απολαμβάνοντας την μοναδική θέα του Τάγου την στιγμή που καταλήγει στον Ατλαντικό Ωκεανό. Ο λόγος φυσικά για την Λισαβόνα! 


Η πόλη των μεγάλων θαλασσοπόρων αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη από την αρχή ως το τελευταίο λεπτό που θα την εξερευνήσετε κάνοντας σε να αναρωτιέσαι γιατί δεν την είχες επισκεφθεί μέχρι τώρα. Ναι, στην αρχή θα δείτε εντυπωσιακούς καθεδρικούς ναούς και μοναστήρια, γραφικά μουσεία με έντονο ενδιαφέρον όμως τα πιο ωραία βρίσκονται εκεί που οι περισσότεροι τουρίστες σταματούν. Κάθε γειτονιά της πορτογαλικής πρωτεύουσας κρύβει τη δική της ιστορία, τη δική της μαγεία. 



Θα γνωρίσετε την Alfama, την παλαιότερη περιοχή της πόλης, δίπλα στον ποταμό Τάγο. Εδώ, οι ρυθμοί της ζωής θα σας κάνουν να πιστέψετε πως βρίσκεστε σε κάποιο από τα χωριά της πορτογαλικής υπαίθρου. Αν τύχει να ξέρετε πορτογαλικά αρκούν μόλις λίγα λεπτά για να θα μάθετε όλα τα κουτσουμπολιά της γειτονιάς την ίδια ώρα που ο αέρας είναι γεμάτος από το άρωμα του φρεσκοψημένου ψωμιού και του κρασιού από τα γραφικά ταβερνάκια της περιοχής. Φυσικά και οι fadistas δημιουργούν το κατάλληλο μουσικό background (όπου fado είναι παραδοσιακά μελαγχολικά πορτογαλικά τραγούδια και οι fadistas αυτοί που τα τραγουδούν).

Φεύγοντας από την Alfama μπορείτε να αναζητήσετε ένα από τα πολλά café που σε ταξιδεύουν πίσω στην δεκαετία του 1930. Εκεί, μην ξαφνιαστείτε αν ακούσετε ντόπιους να απαγγέλουν στοίχους από τα ποιήματα του Πορτογάλου Fernando Pessoa. Αν πάλι δεν έχει έρθει η ώρα για τον καφέ μπορείτε απλά να περπατήσετε δίπλα στις ακτές του Ατλαντικού Ωκεανού, εκεί όπου κάποτε είχαν μαζευτεί οι κάτοικοι της πόλης για να πανηγυρίσουν την επιστροφή του Vasco da Gama σε αυτήν. Είναι μαγικό το πώς η Λισαβόνα καταφέρνει να συνεχίζει να ζει μέσα στην πλούσια ιστορία της χωρίς όμως να χάνει την έντονη σύγχρονη προσωπικότητα της.



Το τελευταίο θα το καταλάβετε από την στιγμή που θα βρεθείτε στην Άνω Πόλη ή Μπάιρο Άλτο (Bairro Alto) στα πορτογαλικά. Εδώ και κυρίως το βράδυ, χτυπάει η καρδιά της πόλης με δεκάδες εστιατόρια, μπαράκια και nightclubs και πάντα στο γραφικό σκηνικό της πόλης. Είναι εντυπωσιακό το πώς οι ήχοι της jazz, της reggae και της ηλεκτρονικής μουσική συνδυάζεται με αυτούς της fado! 

Κατευθυνθείτε για shopping στην περιοχή Chiado ενώ μπορείτε να κάνετε μια ανάπαυλα σε μια από τις πολλές Pastelerias της περιοχής για γλυκό και bica (espresso) ενώ στο τέλος της ημέρας απολαύστε ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα από το Κάστρο του Αγ. Γεωργίου. 



Και αν τυχόν σας δοθεί η ευκαιρία ή έχετε χρόνο τότε μην το σκέφτεστε… κάντε μια εκδρομή στις τριγύρω περιοχές. Η μαγευτική Σίντρα είναι σε απόσταση αναπνοής καθώς βέβαια και πολλά άκρως ενδιαφέροντα ψαροχώρια.
Pin It button on image hover