Travel Plan

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Μπέργκεν: η «καλλονή του Βορρά»





Αν ταξιδέψει κανείς στην Σκανδιναβία, υπάρχει μια περιοχή που δεν πρέπει να χάσει την ευκαιρία να γνωρίσει, το Μπέργκεν. Πρόκειται για πόλη της Νορβηγίας, δεύτερη μεγαλύτερη μετά την πρωτεύουσα, το Όσλο. Βρίσκεται στις νοτιοδυτικές ακτές της χώρας και είναι ένα από τα πιο σημαντικά λιμάνια του Βορρά.
Το Μπέργκεν δεν είναι γνωστό στο ευρύ κοινό. Αποτελεί ωστόσο έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Σκανδιναβίας. Οι επισκέπτες του, το αποκαλούν ως «την καλλονή του Βορρά» κι όχι άδικα.
Το Μπέργκεν είναι τόσο πολύπλευρο που κάθε εποχή έχει να σου προσφέρει και κάτι διαφορετικό. Τον χειμώνα αποτελεί πόλο έλξης για τους φαν του σκι που τους αρέσει να το συνδυάζουν με την διαμονή σε μια μαγευτική πόλη. Το καλοκαίρι μπορείτε να απολαύσετε την θάλασσά του την άνοιξη και το φθινόπωρο τα βουνά του.
Το πρώτο που πρέπει να κάνει κάποιος στο Μπέργκεν είναι ένας περίπατος στην παλιά πόλη, το Μπρίγκεν. Θα αντικρύσετε ξύλινα σπιτάκια μεσαιωνικού στιλ, με έντονα χρώματα και λουλούδια στα μπαλκόνια. Εικόνα που έχετε συναντήσει μόνο στα παραμύθια. Γι’ αυτό και αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Συνεχίστε την βόλτα σας στο Ενυδρείο της πόλης και παρακολουθήστε τα σόου με τις φώκιες και τα δελφίνια. Ανεβείτε στο τελεφερίκ  Fløibanen, το οποίο σας μεταφέρει από το κέντρο της πόλης στην κορυφή του βουνού Fløyen. Η θέα που θα αντικρύσετε δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε το φιόρδ Geirangerfjorden με τους 7 πανέμορφους καταρράκτες.
Εκτός από τα παραπάνω, το Μπέργκεν έχει και έντονη ζωή και σε αυτό συνεισφέρει το Πανεπιστήμιο της πόλης. Φιλοξενεί πολλά φεστιβάλ, συναυλίες και εκθέσεις. Διαθέτει πολλές επιλογές για φαγητό, ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθενός και πολλούς χώρους για διασκέδαση.
Για όλα τα παραπάνω, το Μπέργκεν θεωρείται από τις ωραιότερες πόλεις της Ευρώπης και αποτελεί ένα “must” προορισμό για όλους μας.
 
Μην χάνετε άλλο χρόνο και κλείστε τώρα τα εισιτήριά σας:

*Πηγή φωτογραφίας: www.mits.ru
Pin It button on image hover