Travel Plan

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Μπουένος Άριες: το «Παρίσι της Λατινικής Αμερικής»


Το Μπουένος Άιρες είναι η πρωτεύουσα της Αργεντινής. Αποτελεί οικονομικό και πολιτιστικό της κέντρο. Η αρχική ονομασία της πόλης ήταν: Πόλη της Αγίας Τριάδας και Λιμάνι της Παναγίας των Καλών Ανέμων. Αυτή η ονομασία δείχνει και την σημασία που δίνουν οι κάτοικοι στην πίστη τους (είναι στην πλειοψηφία τους καθολικοί) και στο λιμάνι τους, το οποίο αποτελεί έναν από τους βασικούς οικονομικούς πυλώνες της πόλης και της χώρας.
Ονομάζεται Παρίσι της Λατινικής Αμερικής κυρίως λόγω του ότι έχει επηρεαστεί από τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως οι περισσότεροι κάτοικοι της πόλης έχουν ευρωπαϊκές ρίζες. Παρά τα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν την Αργεντινή εδώ και χρόνια, το Μπουένος Άιρες κατάφερε να εξελιχθεί σε μια από τις σημαντικότερες και ισχυρότερες οικονομικά μεγαλουπόλεις της Λατινικής Αμερικής.
Αποτελεί μία από τις ομορφότερες πόλεις της Νοτίου Αμερικής, γι’ αυτό και είναι ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς. Είναι μια πόλη γεμάτη αντιθέσεις, αφού μπορείτε να συναντήσετε πολύχρωμα τσίγκινα σπίτια και επαύλεις, γραφικά καλντερίμια και εντυπωσιακούς αυτοκινητόδρομους, κομψές μπουτίκ και ανθρώπους να χορεύουν τάνγκο στον δρόμο. Ένα ακόμη στοιχείο της αρχιτεκτονικής της είναι η υπερβολή. Ογκώδη αγάλματα, μεγαλοπρεπή κτίρια και τεράστιοι ουρανοξύστες την καθιστούν σύμφωνα με τον διάσημο συγγραφέα Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές, ως την πιο σουρεαλιστική πόλη του κόσμου. 
Μην χάσετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά τον Οβελίσκο του Μπουένος Άιρες, ένα εθνικό ιστορικό μνημείο. Η Όπερα «Θέατρο του Κολόμβου», λέγεται πως είναι πιο εντυπωσιακή κι από την Σκάλα του Μιλάνου. Ο Μητροπολιτικός Καθεδρικός ναός της πόλης, θεωρείται ο πιο ιδιαίτερος καθεδρικός ναός του κόσμου, γι’ αυτό και προσελκύει τεράστιο πλήθος θαυμαστών. Δεν έχει πύργους και ψηλό θόλο και θυμίζει περισσότερο μουσείο. Ένα ακόμη αξιοθέατο που θα συναντήσετε, είναι το κοιμητήριο της Recoleta με τα εντυπωσιακά μαυσωλεία και αγάλματα. Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε τον υπέροχο Ζωολογικό Κήπο της πόλης, το Κογκρέσο της Αργεντινής και το περίφημο Ροζ Σπίτι. 
Εκτός των παραπάνω, το Μπουένος Άιρες σφύζει από ζωή. Οι επισκέπτες έχουν πολλές επιλογές για να διασκεδάσουν. Η καρδιά της πόλης βέβαια χτυπάει στην Πλατεία του Μαΐου. Εστιατόρια στα οποία μπορείτε να δοκιμάσετε τοπικές γεύσεις, μπαρ για να απολαύσετε την τοπική μουσική και τους χορευτές του τάνγκο και υπαίθρια σόου στα οποία θα γίνεται ένα με τους ντόπιους. 

Μην χάνετε άλλη ώρα και κλείστε τώρα τα εισιτήριά σας:

*Πηγή φωτογραφίας: www.internationalteflacademy.com
Pin It button on image hover