Travel Plan

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Βερολίνο: γνωρίζοντας την πρωτεύουσα της Γερμανίας


Το Βερολίνο είναι η πρωτεύουσα της Γερμανίας. Παρότι είναι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή μεγαλούπολη, έχει καταφέρει να διατηρήσει το ύφος του και την κουλτούρα του. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους αποτέλεσε έναν από τους πιο hot ευρωπαϊκούς προορισμούς για το 2013, όπως θα δείτε και στον παρακάτω σύνδεσμο: http://travelplangr.blogspot.gr/2013/01/10-hot-o-2013.html.
Το Βερολίνο είναι μια πόλη γεμάτη αντιθέσεις, αποτέλεσμα και του παλιού διαχωρισμού του σε Ανατολικό και Δυτικό. Μην περιμένετε να συναντήσετε μια τυπική Γερμανική πόλη. Όπως λένε και οι κάτοικοί του: «Μπορεί να θυμίζει Γερμανία, αλλά δεν είναι Γερμανία». 
Η αρχιτεκτονική του, είναι το πρώτο το οποίο θα εντυπωσιάσει τους επισκέπτες του. Στο Βερολίνο υπάρχουν μερικά από τα κορυφαία οικοδομήματα μοντέρνας αρχιτεκτονικής (όπως υπέροχα γυάλινα κτίρια) καθώς και μερικά ιστορικά «διαμάντια», δηλαδή εξαιρετικά αναπαλαιωμένα κτίρια. 
Εκτός από εξαιρετική αρχιτεκτονική, το Βερολίνο έχει και μια πληθώρα αξιοθέατων για να επισκεφτείτε. Η αξιοθαύμαστη πύλη του Βρανδεμβούργου, αποτελεί το έμβλημα της πόλης και σύμβολο της επανένωσής της. Το Ράιχσταγκ, το  επιβλητικό κτίριο που φιλοξενεί το σημερινό κοινοβούλιο της χώρας πρέπει να είναι ο επόμενος σταθμός σας. Θα σας εντυπωσιάσει ο τρούλος του, ο οποίος είναι από τους πιο διάσημους στην Ευρώπη: http://travelplangr.blogspot.gr/2013/08/blog-post_27.html. Τα απομεινάρια του τείχους που χώριζε την πόλη, φέρνουν στο μυαλό του κάθε επισκέπτη εικόνες μια όχι και τόσο παλιάς εποχής.
Εκτός από μνημεία, το Βερολίνο διαθέτει περισσότερα από 170 μουσεία, με «ιστορικούς θησαυρούς» από όλο τον κόσμο. Οι εκπληκτικές γκαλερί με τα πιο μοντέρνα έργα τέχνης και η κλασική όπερα της πόλης συμπληρώνουν τις πολλές επιλογές που υπάρχουν για τους λάτρεις τις τέχνης. 
Το Βερολίνο έχει καταφέρει να παραμείνει μια πόλη με χαλαρό τρόπο ζωής και πολλούς χώρους για αναζωογόνηση. Δεν είναι τυχαία η πιο «πράσινη» μητρόπολη της χώρας. Το βράδυ όμως όλα αλλάζουν και σφύζει από ζωή και ενέργεια. Δοκιμάστε τοπικές γεύσεις στα εστιατόρια και διασκεδάστε στα υπέροχα κλαμπ που διαθέτει. Για όσους δεν το ξέρατε, κρατά τα σκήπτρα του clubbing στην Ευρώπη: http://travelplangr.blogspot.gr/2014/01/4.html!

Επισκεφτείτε τώρα αυτή την υπέροχη πόλη, μόνο με το travelplan.gr:

*Πηγή φωτογραφίας: www.cosmorama.gr
Pin It button on image hover