Travel Plan

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Κούβα: ο κορυφαίος προορισμός της Καραϊβικής



Η Κούβα είναι το πολυπληθέστερο νησί της Καραϊβικής, νότια των ΗΠΑ. Είναι μια χώρα έντονα επηρεασμένη από την περίοδο της ισπανικής αποικιοκρατίας. Ανακαλύφθηκε το 1492 από τον Χριστόφορο Κολόμβο και από το 1898 είναι ανεξάρτητη.
Η εικόνα της Κούβας συνδυάζει στοιχεία από την εποχή του ισπανικού εποικισμού με αυτά της ινδιάνικης και αφρικανικής παράδοσης. Κτίρια κτισμένα από σκούρες πέτρες αλλά και κτίρια κτισμένα με έντονα χρώματα. Εναλλαγές μεταξύ ισπανικής αρχιτεκτονικής και μοντερνισμού: αυτή την εικόνα θα την συναντήσετε πολύ έντονα, τόσο στην πρωτεύουσα Αβάνα, όσο και στο Τρινιδάδ, πόλη που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Η Κούβα είναι γνωστή ως το «Μαργαριτάρι της Καραϊβικής». Ο λόγος δεν είναι άλλος από τις άσπρες αμμουδιές, τα κρυστάλλινα νερά, την πλούσια βλάστηση και τα μοναδικά της αξιοθέατα.
Το Βαραντέρο είναι η πόλη με τις υπέροχες εξωτικές παραλίες, μερικές από τις κορυφαίες στον κόσμο. Απολαύστε ατέλειωτες στιγμές χαλάρωσης δίπλα στην θάλασσα. Εκτός από το μπάνιο σε μια εξωτική παραλία, δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να πάρετε μέρος στις καταδύσεις που γίνονται και να γνωρίσετε τον τροπικό βυθό της Καραϊβικής με τους κοραλλιογενείς υφάλους. Ακόμη, τα σαφάρι που διοργανώνονται αποτελούν μια ξεχωριστή εμπειρία και ευκαιρία να γνωρίσετε την πλούσια βλάστηση και το ζωικό βασίλειο της χώρας. 
Αξίζει μια επίσκεψη στην Αβάνα, την πρωτεύουσα της Κούβας. Αποτελεί ευκαιρία για να συναντήσετε ιστορικά κτίρια, τα οποία αποτελούν μίξη αρχιτεκτονικών ρυθμών. Διασκεδάστε στα μπαρ που θα βρείτε, πιείτε ρούμι και γνωρίστε καλύτερα τους Κουβανούς, γίνετε ένα με αυτούς χορεύοντας salsa. Δοκιμάστε τις τοπικές γεύσεις. Αγοράστε τα πασίγνωστα πούρα της περιοχής. 
Μια επίσκεψη στην Κούβα, σημαίνει ένα ταξίδι στα ‘50s. Είναι μια χώρα που αρνείται να προσαρμοστεί στους ρυθμούς της εποχής. Πολύχρωμα αυτοκίνητα στους δρόμους, «ζεστοί» και φιλικοί άνθρωποι, γεμάτοι ενέργεια, την οποία μεταφέρουν στους επισκέπτες. Στιγμές χαλάρωσης σε εξωτικές παραλίες. Μην χάσετε την ευκαιρία να ζήσετε όλα τα παραπάνω!

Κλείστε τώρα θέση για μια μαγική εμπειρία, μόνο στο travelplan.gr:


*Πηγή φωτογραφίας: www.versustrael.eu
Pin It button on image hover