Travel Plan

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Μάλτα, το νησί των ιπποτών


Η Μάλτα είναι ένα νησιωτικό κράτος νότια της Σικελίας, αποτελούμενο από επτά νησιά, εκ των οποίων κατοικούνται τα τρία. Παρά το γεγονός πως είναι μικρή σε έκταση, είναι ιδιαιτέρως πυκνοκατοικημένη και συγκεντρώνει πλήθος τουριστών κάθε χρόνο.
Είναι γνωστή ως το νησί των ιπποτών,  λόγω των επιβλητικών κάστρων που θα συναντήσει κανείς. Αυτά κτίστηκαν την περίοδο κατά την οποία η χώρα  υπήρξε έδρα του Τάγματος του Άγιου Ιωάννη της Ιερουσαλήμ (Τάγμα των Ιωαννιτών). Κατά την πάροδο των χρόνων, η Μάλτα κατοικήθηκε από πολλούς και διαφορετικούς λαούς, με αποτέλεσμα να αποτελεί ένα κράμα πολιτισμών, γεγονός που αποτυπώνεται στην αρχιτεκτονική της και στην κουλτούρα των κατοίκων της.
Η Βαλέτα είναι πρωτεύουσα της Μάλτα και Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Περιπλανηθείτε στα δρομάκια της στα οποία θα συναντήσετε και θα θαυμάσετε πανέμορφα κτίρια και επιβλητικά κάστρα. Συνεχίστε την περιπλάνησή σας στους κήπους Upper Barrakka, όπου μπορείτε να απολαύσετε μια απίστευτη θέα που θα χαραχτεί για πάντα στην μνήμη σας. Το φρούριο Ricasoli έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλές χολιγουντιανές υπερπαραγωγές  λόγω της ομορφιάς του. Ο Καθεδρικός ναός του Αγ. Ιωάννη, το Μέγαρο του Ιεροεξεταστή και το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, θα σας εντυπωσιάσουν. 
Το Γκότζο, γνωστό και ως το νησί με τους τρεις λόφους, είναι ένα από τα νησιά του κράτους και αποτελεί πόλο έλξης για όλους τους επισκέπτες. Το Μπλε Παράθυρο της Dwejra είναι το πιο γνωστό σημείο στο νησί λόγω της ανεπανάληπτης θέας που προσφέρει. Αξίζει να επισκεφτείτε τους προϊστορικούς Ναούς Τζιγκαντίγια και τη Σπηλιά της Καλυψώς. Κάντε τα ψώνια σας στην τοπική αγορά, διάσημη για τα μάλλινα είδη και τις χειροποίητες δαντέλες της. 
Η Μάλτα προσφέρει πολλές επιλογές για χαλάρωση και διασκέδαση στους επισκέπτες της. Τα εστιατόρια με τοπικές και μεσογειακές γεύσεις και τα άφθονα μπαρ με τα διαφορετικά είδη μουσικής, μπορούν να καλύψουν και τον πιο απαιτητικό τουρίστα. Αν το επιτρέψει η εποχή που θα την επισκεφτείτε, μην χάσετε την ευκαιρία να πάτε στο Φεστιβάλ Πυροτεχνημάτων τον Μάιο και στο Φεστιβάλ Τζαζ τον Ιούνιο!


Επισκεφτείτε τώρα την Μάλτα, μόνο με το travelplan.gr:
 

*Πηγή φωτογραφίας: travelersx.blogspot.com



Pin It button on image hover