Travel Plan

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Τόκιο: η πρωτεύουσα της «Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου»


Το Τόκιο είναι η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας και μία από τις σημαντικότερες μητροπόλεις των χωρών της Ανατολής, με περισσότερους από οχτώ εκατομμύρια κατοίκους. Οι περισσότεροι το έχουν στο μυαλό τους ως την «Πόλη του Μέλλοντος», τόσο λόγω της εμφάνισής του, όσο και λόγω της παραγωγικότητάς του σε προϊόντα υψηλής τεχνολογίας. 
Είναι μια υπερσύγχρονη μεγαλούπολη που καταφέρνει να κρατάει την ταυτότητά της και να προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο. Η αρχική εντύπωση ίσως να «τρομάζει» τους επισκέπτες, κυρίως λόγω του ταχύτατου ρυθμού ζωής των ντόπιων και του τεράστιου μεγέθους της πόλης. Όταν όμως το γνωρίσετε καλύτερα, θα γίνει μια συγκλονιστική εμπειρία για εσάς. 
Το Τόκιο ισοπεδώθηκε κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, γι’ αυτό και είναι ελάχιστα τα ιστορικά μνημεία που μπορεί να συναντήσει κανείς σε αυτό. Διαθέτει όμως τόσα πολλά σύγχρονα αξιοθέατα, που αναπληρώνουν αυτή την έλλειψη. Περιπλανηθείτε στην πόλη και θα μείνετε άφωνοι από τις υπερυψωμένες λεωφόρους, το υπερσύγχρονο δίκτυο μετρό, τα εντυπωσιακά εμπορικά κέντρα και τους φωταγωγημένους ουρανοξύστες. Θα συναντήσετε μικρά και μεγάλα τεχνολογικά επιτεύγματα σε κάθε σας βήμα! 
Στην περιοχή Σιντζούκου βρίσκεται το «Metropolitan Government Building». Είναι το κυβερνητικό κτίριο της Ιαπωνίας και το πιο γνωστό κτίριο της πόλης. Αποτελείται από 2 ουρανοξύστες που έχουν ανοικτές αίθουσες για τους επισκέπτες και από τις οποίες μπορείτε να αντικρύσετε μια φανταστική θέα. Ο υπέροχος πύργος του Τόκιο, που μοιάζει με τον Πύργο του Άιφελ, συγκεντρώνει εκατομμύρια επισκέπτες. Στον περιβάλλοντα χώρο του φιλοξενεί μουσεία και γκαλερί για τους λάτρεις της τέχνης. Η εικόνα της εντυπωσιακής κρεμαστής γέφυρας του Ουράνιο Τόξου θα σας συγκλονίσει. Μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε το Εθνικό Μουσείο του Τόκιο με τα 110.000 εκθέματα. 
Το Τόκιο κατά την διάρκεια της νύκτας έχει έντονη ζωή. Δοκιμάστε τοπικές και διεθνείς γεύσεις σ’ ένα από τα χιλιάδες εστιατόρια που θα βρείτε. Πιείτε δροσερά κοκτέιλ και διασκεδάστε σε κάποιο από τα όμορφα μπαρ και κλαμπ που βρίσκονται εκεί. Κάντε τα ψώνια σας στα τεράστια εμπορικά κέντρα του Τόκιο, μιας πόλης που βρίσκεται στις καλύτερες του κόσμου για shopping therapy, όπως θα δείτε και εδώ: http://travelplangr.blogspot.gr/2014/01/12-shopping-therapy.html.
Αν βρεθείτε στο Τόκιο την άνοιξη, θα ζήσετε μια αξέχαστη εμπειρία. Τότε γιορτάζεται το Hanami, ένα τοπικό έθιμο που θεωρείται το ομορφότερο στον κόσμο. Περισσότερα για το Hanami θα διαβάσετε στον παρακάτω σύνδεσμο: http://travelplangr.blogspot.gr/2013/03/hanami.html.

 Μην χάνετε άλλη ώρα και κλείστε τώρα τα εισιτήριά σας: 

*Πηγή φωτογραφίας: www.athinorama.gr 
Pin It button on image hover