Travel Plan

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Κρήτη: Το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας


                                                         Παραλία Μπάλος, η πιο διάσημη παραλία των Χανίων

Αποδράστε στο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και στο πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου. Η Κρήτη βρίσκεται νότια του Αιγαίου πελάγους, του οποίου αποτελεί το νότιο φυσικό όριο και βόρεια του Λιβυκού. Πρωτεύουσα, καθώς και μεγαλύτερη πόλη της είναι το Ηράκλειο. Χωρίζεται σε τέσσερις περιφερειακές ενότητες, Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνης και Λασιθίου.
Όσοι επισκεφθείτε την Κρήτη καλό θα είναι να έχετε πολλές μέρες άδεια, ώστε να πάρετε μια γεύση από την ομορφιά και των τεσσάρων νομών. Ένας λόγος που ο κόσμος επισκέπτεται πολλές φορές το νησί είναι γιατί δεν προλαβαίνει με μία φορά να το εξερευνήσει όλο. Ίσως τελικά αυτό να είναι μία από τις μαγείες της Κρήτης, πάντα ανακαλύπτεις και ένα μέρος της, που δεν έχεις δει και αυτό σε κάνει να την επισκέπτεσαι ξανά και ξανά. 
Συνοψίζουμε κάποιες παραλίες, κάποια αξιοθέατα που οπωσδήποτε πρέπει να δείτε από την πρώτη φορά της επίσκεψης σας.

Η παραλία Μπάλος βρίσκεται στην Γραμβούσα του νομού Χανίων. Είναι από τις ομορφότερες παραλίες του κόσμου. Ροζ άμμος, τιρκουάζ νερά και ένα απίστευτο τοπίο με ψηλούς λόφους γύρω σου. Για να πάτε στην συγκεκριμένη παραλία προτείνουμε να πάρετε το καραβάκι από την Γραμβούσα. Μια άλλη πανέμορφη παραλία είναι το Ελαφονήσι, περιπλανηθείτε αργά στην αμμουδιά και θα διαπιστώσετε ότι το συναίσθημα που ζείτε εκείνη την στιγμή δεν περιγράφεται. Έστω μια φορά στην ζωή σας οφείλετε να πάτε σε αυτό τον παράδεισο.
Τις βραδινές ώρες περπατήστε στο παλιό λιμάνι των Χανίων, πιείτε καφέ και δοκιμάστε τα παραδοσιακά φαγητά του νησιού. Ακόμα, η Κρήτη ενδείκνυται για τους φυσιολάτρες και περιπετειώδεις ανθρώπους. Επισκεφτείτε ένα από τα πιο δημοφιλή φυσικά πάρκα της Ευρώπης, το φαράγγι της Σαμαριάς και ολοκληρώστε όλη την διαδρομή. Κατά τη διάρκεια της κατάβασης θα δείτε και τα διάσημα αγριοκάτσικα κρι κρι να περνούν μπροστά σας. Τέλος σας προτείνουμε να πάτε στο όρος Αράδαινα και να κάνετε bungee jumping. Εάν πάλι δεν είστε τόσο τολμηρός, απολάυστε τον καφέ σας σε μια από τις υπέροχες καφετέριες.


Ζήστε αυτή την μοναδική εμπειρία, κλείνοντας τα εισιτήρια σας
μόνο από το travelplan.gr:



Πηγή Φωτογραφίας : www.in2life.gr

Pin It button on image hover