Travel Plan

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Βενετία : Ύμνος στον ρομαντισμό


Η Βενετία ή διαφορετικά η πόλη των Δόγηδων όπως την αποκαλούν είναι μια πλωτή πόλη χτισμένη πάνω σε μια ομάδα 118 μικρών νησιών που χωρίζονται από κανάλια και ενώνονται μεταξύ τους με γέφυρες. Πρόκειται για την πιο γραφική και ζεστή πόλη του κόσμου. Πρόκειται ίσως για το πιο χαρακτηριστικό δείγμα πολιτιστικής και οικονομικής ανάπτυξης στα παγκόσμια χρονικά.
Επιβιβαστείτε στο ‘’βαπορέτο’’ από την
Piazza Roma και αφήστε το βλέμμα σας να χαθεί στις γόνδολες και στα παλάτια που πλαισιώνουν το Μεγάλο Κανάλι. Από την Piazza Roma θα χρειαστείτε σχεδόν μισή ώρα να φτάσετε στην προβλήτα του Σαν Μάρκο. Αφού φτάσετε, καθίστε στο κέντρο της πλατείας και απολαύστε έναν espresso πριν επισκεφτείτε την εκκλησία του Αγίου Μάρκου. Θεωρείται από τις πιο επιβλητικές εκκλησίες της Ευρώπης με μία μίξη του ρωμαϊκού, βυζαντινού, γοτθικού και αναγεννησιακού ρυθμού.  Δίπλα ακριβώς θα δείτε το παλάτι των Δόγηδων  και ακριβώς πίσω από το μνημείο βρίσκεται η γέφυρα των Στεναγμών.
Μην ξεχάσετε να πιείτε ένα Μαρτίνι με πάγο και να θαυμάσετε την απίστευτη διακόσμηση σε ένα από τα πιο όμορφα ξενοδοχεία της Βενετίας, το
Danieli. Προτιμήστε να γευματίσετε στο café Florian χαζεύοντας τον κόσμο που κάνει την βόλτα του στην πλατεία.
Το δεύτερο πιο σημαντικό τουριστικό σημείο στη Βενετία θεωρείται ότι είναι η γέφυρα του Ριάλτο όπου εκεί κοντά στη Στράντα Νόβα υπάρχει μια μικρή υπαίθρια αγορά όπου μπορείτε να κάνετε τα ψώνια σας μαζί με τους ντόπιους. Φυσικά, μην ξεχάσετε να κάνετε βόλτα με την κλασσική γόνδολα, όπου αν ο γονδολιέρης είναι επαγγελματίας θα σας λύσει όλες σας τις απορίες και θα σας λέει παραδοσιακά ιταλικά τραγούδια καθώς θα διασχίζει τα στενά περάσματα των καναλιών.

Ταξιδέψτε στην Ευρώπη, κλείνοντας τα εισιτήρια σας 
μόνο από το travelplan.gr:







Πηγή Φωτογραφίας :  http://www.shutterstock.com/

Pin It button on image hover