Travel Plan

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Άμστερνταμ : Η πόλη των ποδηλάτων


Το Άμστερνταμ είναι μια από τις ομορφότερες μικρές πόλεις στον κόσμο. Τα κανάλια, τα παγκοσμίου φήμης μουσεία και τα ιστορικά αξιοθέατα καθιστούν το Άμστερνταμ μια από τις πιο ρομαντικές και ενδιαφέρουσες πόλεις της Ευρώπης. Αν και είναι μια μικρή πόλη έχει όλα τα πλεονεκτήματα μιας μεγάλης : τον πολιτισμό, τη  νυχτερινή ζωή, τα διεθνή εστιατόρια, εξυπηρετικό συγκοινωνιακό δίκτυο – ενώ ταυτόχρονα είναι μια ήσυχη πόλη, με μηδαμινό κυκλοφοριακό πρόβλημα χάρη στους υδάτινους δρόμους (‘’κανάλια’’), που διασχίζουν ολόκληρη την πόλη. Οι αποστάσεις μέσα στην πόλη είναι μικρές και μπορείτε να φτάσετε γρήγορα και εύκολα στον προορισμό σας.  Η πόλη ενδείκνυται για βόλτες με ποδήλατο καθώς είναι επίπεδη και διαθέτει ποδηλατοδρόμους.
Προτείνουμε να περπατήσετε γύρω από το κανάλι Prinsegracht , να επισκεφτείτε τα μαγαζιά και να κάνετε στάσεις στα διάφορα καφέ και μπυραρίες. Εναλλακτικά προτείνουμε να νοικιάσετε μία βάρκα και να κάνετε μια ρομαντική βόλτα τραβώντας φωτογραφίες την υπέροχη ατμόσφαιρα. Μετά από αυτή την μίνι κρουαζιέρα επισκεφτείτε το μουσείο του Vincent Van Gogh, το οποίο θεωρείται ένα από τα καλύτερα μουσεία του κόσμου και τέλος καταλήξτε στην Leidseplein Square για να απολαύστε το ποτό σας ή το γεύμα σας. Για τους πιο τολμηρούς προτείνουμε να περιπλανηθούν στην Red Light District για να δουν από κοντά την πιο ‘’κακόφημη’’ περιοχή ολόκληρης της Ευρώπης.
Την επόμενη ημέρα μπορείτε να ξυπνήσετε νωρίς για να μην περιμένετε στην ουρά και να επισκεφτείτε το μουσείο της Άννας Φρανκ. Έπειτα μπορείτε να χαλαρώσετε σε μια καφετέρια στην περιοχή Jordan, όπου και βρίσκεται το μουσείο και να πιείτε τον καφέ σας.

Ταξιδέψτε καλοκαίρι στην Ευρώπη, κλείνοντας τα εισιτηριά σας 
μόνο απο το travelplan.gr :





                                                          






Πηγή Φωτογραφίας : http://www.sooo.nl/magazine/


Pin It button on image hover