Travel Plan

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Ειδική Προσφορά: 4 ημέρες Βουδαπέστη-Έστεργκομ από 495€

Περιλαμβάνονται: Αεροπορικά εισιτήρια, Διαμονή σε ξενοδοχείο 5* με πρόγευμα καθημερινά, Μεταφορές από/προς αεροδρόμιο/ξενοδοχείο, εκδρομές/ξεναγήσεις, Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά, Ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης & Ταξιδιωτική, Τσάντα Travel Plan, Συνοδός στον τόπο προορισμού

Δεν περιλαμβάνονται: φόροι αεροδρομίων, είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους, ότι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

1η μέρα: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την αρχοντική Βουδαπέστη που απλώνεται στις όχθες του Δούναβη. Άφιξη και στην ξενάγηση που ακολουθεί , θα γνωρίσουμε την πόλη της οποίας η ονομασία καθιερώθηκε μόλις τα τελευταία 128 χρόνια, όταν οι τρεις πόλεις που την απάρτιζαν, Ομπούντα, Μπούντα και Πέστη, ενώθηκαν. Θα δούμε στην πλατεία των Ηρώων τον αρχάγγελο Γαβριήλ να υψώνει στα χέρια του το στέμμα, ιερότερο σύμβολο της χώρας. Οι κεντρικές φιγούρες του μνημείου αυτού είναι οι αρχηγοί των επτά φυλών που ίδρυσαν την πόλη και ο αρχηγός τους Αρπάντ. Θα δούμε ακόμα τον καθεδρικό του Αγ. Στεφάνου, το λόφο Γκέλερτ, την εκκλησία του Αγ. Ματίας, με τους οδοντωτούς πυργίσκους όπου γινόταν η στέψη των βασιλέων της Ουγγαρίας, που είναι από τα κορυφαία αξιοθέατα της ουγγρικής πρωτεύουσας. Το Κοινοβούλιο που είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, με μήκος 268μ. και ύψος 96 μ., και η ξενάγησή μας ολοκληρώνεται στον Πύργο των Ψαράδων. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο το υπόλοιπο της ημέρας στη διάθεση σας.

2η μέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Ημέρα ελεύθερη για αγορές και περιηγήσεις προτείνουμε να επισκεφθείτε το μουσείο Καλών Τεχνών, ακριβώς απέναντι από την πλατεία των Ηρώων όπου εκτίθενται έργα φημισμένων ζωγράφων όπως των Μπρίγκελ, Ελ Γκρέκο, Γκόγια, Μουρίλο, Λεονάρντο ντα Βίντσι, Ραφαέλο, Ρέμπραντ, Τισιάνου και άλλων. Στον πεζόδρομο Vaci θα βρείτε είδη λαϊκής τέχνης, και μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την Παραδοσιακή Παλαιά αγορά της πόλης. Το απόγευμα προτείνουμε να απολαύσετε τον καφέ σας στο φημισμένο καφέ Ζερμπό, καταστρώνοντας τα σχέδιά σας για το βράδυ, ή το παραδοσιακό και χρυσοποίκιλτο καφέ New York.

3η μέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-Παραδουνάβια χωριά-ΕΣΤΕΡΓΚΟΜ-
ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ-ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Ολοήμερη εκδρομή κατά μήκος του Δούναβη, έχουμε προγραμματίσει, για το Έστεργκομ, πρώτη πρωτεύουσα του ουγγρικού κράτους, στα σύνορα Ουγγαρίας Σλοβακίας. Θα επισκεφθούμε το μητροπολιτικό ναό, που ήταν μέχρι το 1976 από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη. θα συνεχίσουμε για το χωριό Άγ. Ανδρέας, παραδοσιακό χωριό της Ουγγαρίας, όπου θα δούμε το Μουσείο Szabo Marzipan και τη μικρή ορθόδοξη εκκλησία του 1752, χτισμένη από τον αρχιτέκτονα Μάγιερ-Χόφερ. Χρόνος για μια σύντομη περιπλάνηση στο χωριό των Καλλιτεχνών και των Καλών Τεχνών, όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται ο Άγ. Ανδρέας. Για το βράδυ προτείνουμε κάποιο από τα πολλά εστιατόρια με τσιγγάνικα βιολιά και φολκλορικό πρόγραμμα.

4η μέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Μετά το πρόγευμα ημέρα στη διαθεση σας για αγορές και περιηγήσεις. Προτείνουμε να επισκεφτείτε ένα από τα πολλά spa της πόλης με ιαματικά νερά. Επίσεις μπορείτε να επισκεφθείτε το Κοινοβούλιο ή την Όπερα της Βουδαπέστης του 19ου αιώνα που βρήσκεται στην πανέμορφη λεωφόρο Αντράσι. Αργά το απόγευμα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης για την πτήση της επιστροφής.


Για περισσότερες πληροφορίες/κρατήσεις επισκεφθείτε το www.travelplan.gr ή επικοινωνήστε στο 210 3333300
Pin It button on image hover