Travel Plan

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Ταξίδια για τους ποδηλάτες

Άμστερνταμ: Λόγω του μικρού μεγέθους της, γυρίζετε την πόλη στο πι και φι. Με το ποδήλατό σας θα βολτάρετε στα κανάλια της, θα τριγυρίσετε στις πολύχρωμες και πολυσυλλεκτικές συνοικίες της, θα πιείτε καφέ σε αρ ντεκό ατμόσφαιρα κάνοντας μια στάση στο ιστορικό Cafe Americain, θα απολαύσετε την περιρρέουσα χαλαρότητα στον μέγιστο βαθμό…

Κοπεγχάγη: Η κοσμοπολίτικη… βασίλισσα του ποδηλάτου στη Βόρεια Ευρώπη. Πεντακάθαρη, ασφαλής, παραμυθένια, ελαφρώς μποέμ και πάντα ζωντανή (για τα σκανδιναβικά μέτρα και σταθμά), η Κοπεγχάγη του Αντερσεν και του Τίβολι, της Κριστιάνια και του Nyhavn, με τα υπαίθρια καφέ και τα πλακόστρωτα δρομάκια, μοιάζει φτιαγμένη για τους ποδηλάτες (ή μήπως οι ποδηλάτες γι' αυτήν;). Για τη διευκόλυνση επισκεπτών και κατοίκων, ειδικοί χάρτες με τους ποδηλατόδρομους διατίθενται στα βιβλιοπωλεία από τη Δανική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (www.dcf.dk).



Βαρκελώνη: Με το δεδομένο της μεσογειακής πόλης (και της ελλιπούς ποδηλατικής παιδείας στην οποία ο ευρωπαϊκός Νότος έχει συνηθίσει τους ανθρώπους του), η πρωτεύουσα της Καταλωνίας αποτελεί κάτι παραπάνω από μια ευχάριστη έκπληξη. Οι Βαρκελωνέζοι επωφελούνται του προγράμματος bike sharing που εφαρμόζει ο δήμος (το ποδήλατο χρησιμοποιείται ως δημόσιο μέσο μεταφοράς) και οι επισκέπτες τούς ακολουθούν νοικιάζοντας τα δικά τους. Πού πηγαίνουν; Παντού! Από την Ciutat Vella στην Grecia και στο L' Eixample, από τη Sarria και το Montjuic στην Barceloneta και στο Diagonal Mar. Οι ποδηλατάδες στην παραλία αποτελούν must. μην ξεχνάτε όμως να κλειδώνετε το ποδήλατό σας, γιατί υπάρχει φόβος να… γίνει καπνός!

Επισκεφθείτε το www.travelplan.gr και επιλέξτε τον δικό σας μοναδικό προορισμό!
Πηγή: kathimerini.gr
Pin It button on image hover