Travel Plan

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Βερολίνο: Φθινοπωρινή Γερμανία για αρχάριους

Το Βερολίνο έχει μπει για τα καλά στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, πόσο μάλλον για τις φθινοπωρινές εξορμήσεις μας, για τις οποίες μοιάζει να είναι φτιαγμένο. Όταν φτάνει κανείς στο Βερολίνο «χάνεται». Η αντίθεση φύσης και σύγχρονης αρχιτεκτονικής, παλιού και καινούριου, γερμανικού και κοσμοπολίτικου στοιχείου κάνει τον επισκέπτη να μπερδευτεί πρόσκαιρα. Τελικά, όμως, αυτό είναι που τον γοητεύει και τον κερδίζει, κάνοντάς τον να αφεθεί στον ρυθμό της βερολινέζικης ζωής.

Τα αξιοθέατα
Ένας καλός προγραμματισμός είναι απαραίτητος πριν ξεκινήσετε τη βόλτα σας στους δρόμους του Βερολίνου. Τα διάφορα μνημεία, μουσεία, πάρκα και κέντρα ενδιαφέροντος είναι πυκνά τοποθετημένα στις διάφορες περιοχές της πόλης. 

Ξεκινώντας από το κέντρο, η Alexanderplatz –ή «Alex» όπως αποκαλούν «χαϊδευτικά» την συγκεκριμένη πλατεία οι ντόπιοι) είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης. Εκεί θα δείτε τον περίφημο πύργο ραδιοτηλεόρασης του Βερολίνου, το πιο ψηλό κτίριο της πόλης, την οποία και μπορείτε να θαυμάσετε ολόκληρη από τον πύργο. Εκεί, επίσης, θα ακούσετε και την γκρίνια των Γερμανών για την πιο αναξιοποίητη πλατεία της πόλης. Η «Alex», όταν δεν φιλοξενεί κάποια υπαίθρια έκθεση, μοιάζει με πλακόστρωτο γήπεδο, χωρίς γλυπτά, συντριβάνια και στολίδια που θα ανέμενε κανείς σε ένα τόσο κεντρικό σημείο. Κοντά βρίσκεται το «κόκκινο δημαρχείο» που αξιώνει τον χαρακτηρισμό του εντυπωσιακού, ενώ σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται το λεγόμενο «Νησί των Μουσείων». 
 
Για περισσότερες πληροφορίες/κρατήσεις επικοινωνήστε στο www.travelplan.gr
 

Pin It button on image hover