Travel Plan

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Άγιος Νικόλαος: Και ο Άγιος… Λασήθι θέλει

Πρωτεύουσα του Νομού Λασηθίου, ο Άγιος Νικόλαος δεσπόζει χτισμένος στη θέση της αρχαίας Λατούς προς Καμάρα, στον γραφικό κόλπο Μιραμπέλλου που πήρε το όνομα του από το ομώνυμο βενετσιάνικο κάστρο που καταστράφηκε από του Τούρκους. Η ονομασία του προήλθε από το βυζαντινό εκκλησάκι που βρίσκεται στον όρμο Αγίου Νικολάου, ενώ παλαιότερη γνωστή ονομασία ήταν το Μαντράκι, καθώς υπήρχαν πολλές μάντρες με κατσίκια στην περιοχή. Αν ακούσετε προσεχτικά όμως τους κατοίκους των γύρω χωριών, θα τον αναφέρουν αρκετές φορές ως «Γιαλό». 



Κάντε μια βόλτα στο κέντρο της πόλης με τα κομψά νεοκλασικά, ταξιδέψτε βορειότερα στην κοσμοπολίτικη Ελούντα, αποδράστε στα γειτονικά χωριουδάκια με ορμητήριό σας την Σητεία και την Ιεράπετρα και επισκεφτείτε τους πολλούς αρχαιολογικούς χώρους ταξιδεύοντας πίσω στον χρόνο. Εικόνες μοναδικές, πρωτόγνωρες για τον άπειρο επισκέπτη που θα έχει την δυνατότητα να διαλέξει ανάμεσα σε δύο είδη διακοπών: ή θα την «αράξει» στο κέντρο της πόλης και θα χαρεί τις γειτονικές παραλίες, κάνοντας χαλαρές βόλτες στα όμορφα στενάκια ή θα το πάρει πατριωτικά και θα …οργώσει τον απέραντο φυσικό πλούτο του νομού Λασηθίου, πηγαίνοντας σε απάτητα φαράγγια, αρχαιολογικούς χώρους και ξεχασμένα από τον χρόνο χωριουδάκια στο εκτεταμένο οροπέδιο. 


Φαγητό
Στον Άγιο Νικόλαο στο La Bouillabaisse για σύγχρονη διεθνή κουζίνα, στο La Strada για Ιταλική κουζίνα, για ελληνική και Μεσογειακή στο Mediterranean  και στο Πέλαγος για καλό ψάρι.
Στο Βάϊ για ελληνική κουζίνα,στην Ελούντα στο Blue Door για ψαράκι και μαγειρευτά, στο Calypso για μοντέρνα κουζίνα και στην ψαροταβέρνα Παλίρροια.
Στην Ιεράπετρα στο Ωδείο και στην Σητεία στο Μπαλκόνι για Μεσογειακή κουζίνα

Για περισσότερες πληροφορίες/κρατήσεις επικοινωνήστε στο www.travelplan.gr ή επικοινωνήστε στο 210 3333300
Πηγή: in2life.gr
Pin It button on image hover