Travel Plan

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Β. Τανζανία: Ενα συναρπαστικό σαφάρι

Ενα ταξίδι στα μέρη όπου το γένος των ανθρώπων έκανε τα πρώτα του βήματα, είναι κάτι παραπάνω από αξέχαστο.Από το τέλος της αποικιοκρατίας και πέρα, το οργανωμένο σαφάρι στην Αφρική δεν έχει καμία σχέση μ’ εκείνες τις αλησμόνητες πόζες του ένοπλου Ερνεστ Χέμινγουεϊ πάνω από σκοτωμένα λιοντάρια. Στις μέρες μας, η ίδια λέξη που στα σουαχίλι σήμαινε ομαδικό κυνήγι, έχει δώσει τη θέση της στον νεολογισμό «game drive».

Αλλωστε περί αυτού πρόκειται: μια ανεπανάληπτη εμπειρία οδήγησης μέσα σε προστατευμένες από διεθνείς συμβάσεις περιοχές, στις οποίες ζουν ελεύθερα τα μεγαλύτερα θηλαστικά της γης. Την πρωτοκαθεδρία σ’ αυτό το είδος εναλλακτικού τουρισμού έχει αδιαμφισβήτητα η Τανζανία, μια χώρα όπου το 25% της συνολικής έκτασης (που είναι ίση με της Γαλλίας και της Γερμανίας μαζί) αποτελείται από εθνικά πάρκα!



Μάλιστα στις βόρειες επαρχίες της βρίσκονται τα τρία σημαντικότερα, από πλευράς πανίδας πάρκα της αφρικανικής ηπείρου: το Σερεγκέτι, το Νγκόρο Νγκόρο και η λίμνη Μανιάρα. Οι προστατευμένες αυτές περιοχές μαζί με το γειτονικό υψίπεδο του Λονγκίντο, την πατρώα γη των Μασάι, είναι από τα ελάχιστα μέρη του κόσμου που η οργανωμένη περιήγηση είναι από μόνη της ένα ντοκιμαντέρ.

Ζήστε ανεπανάληπτες εμπειρίες σε μοναδικούς προορισμούς. Επισκεφθείτε το www.travelplan.gr και επιλέξτε τον δικό σας μοναδικό προορισμό.
Pin It button on image hover