Travel Plan

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Μια βόλτα στη Βαρκελώνη

Το PortVell,το παλιό λιμάνι της Βαρκελώνης, απλώνεται εκεί που υπήρχε το αρχικό, το φυσικό λιμάνι της πόλης. Πριν τους Ολυμπιακούς του ’92, ήταν μια ξεχασμένη περιοχή, με άδεια θαλασσόσπτιτα, βιομηχανικά κτίρια και ταρσανάδες.

Ο υπέροχος ξύλινος πεζόδρομος, η Rambla del Mar, που περνά πάνω από το νερό, ενώνει το Μνημείο του Κολόμβου, στο τέλος της Ράμπλας, με την Μπαρσελονέτα και προσφέρει τα πάντα. Θέα, καταστήματα, γιοτς, χλιδή, μα πάνω απ΄ όλα, ομορφιά και έναν τεράστιο αστακό από φάιμπεργκλας, το Γκαμπρίνους, το γλυπτικό δημιούργημα του Ξαβιέ Μαρικάλ
Εάν κάνεις τη βόλτα αυτή το βράδυ, θα σου μείνει αξέχαστη, καθώς θα βλέπεις φωτισμένη τη Βαρκελώνη.



Πίσω από το εμπορικό κέντρο, βρίσκεται το περίφημο θέατρο – κινηματογράφος ΙΜΑΧ και βέβαια, το όνειρο όλων των φίλων της θάλασσας, το Ακουάριουμ, το ενυδρείο, που θεωρείται ως το μεγαλύτερο της Ευρώπης. ΄Εχει 8.000 ψάρια, 11 καρχαρίες και ένα διάδρομο 80 μέτρων, που τον διαβαίνεις και νοιώθεις ότι βρίσκεσαι στα βάθη των ωκεανών, έτσι όπως γύρω σου τριγυρνούν ψάρια και καρχαρίες.

Από το Παλιό Λιμάνι, μπορείς να πάρεις τα καραβάκια, τα Las Golondrinas, που φεύγουν αρκετές φορές την ημέρα και σε πάνε μια υπέροχη βόλτα στη θάλασσα, κατά μήκος της πόλης. Πιο πέρα ανοίγεται η Μπαρσελονέτα. Η Μπαρσελονέτα, δεν παύει να είναι μια ακτή. ΄Ισως όχι η πιο καθαρή, αλλά σίγουρα η πιο ενδιαφέρουσα της περιοχής, γιατί είναι ακριβώς στα πόδια της πόλης. Εδώ θα βρεις τα γνωστά “chiringuitos” τις μικρές καλυβούλες με τα τραπεζάκια, που πωλούν αναψυκτικά και θαλασσινά.


Πέρα από την Μπαρσελονέτα, το Ολυμπιακό Λιμάνι έχει νέες μαρίνες, πολύ μοντέρνα ξενοδοχεία, σικ εστιατόρια, και τα δύο ψηλότερα κτίρια της Ισπανίας, το σύμπλεγμα Τόρε Μαμφε, που φιλοξενεί γραφεία. Κοντά και το πεντάστερο ξενοδοχείο Αρτς Μπαρτσελώνα, με το εντυπωσιακό μπρούτζινο άγαλμα του ψαριού του Φραν Γκέρι, που αποτελεί το σήμα καταταθέν της νέας αυτής περιοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες/κρατήσεις επισκεφθείτε το www.travelplan.gr ή επικοινωνήστε στο 210 3333300
Πηγή: travelstories.gr
Pin It button on image hover