Travel Plan

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Βιέννη, μια παραμυθένια πόλη στις όχθες του Δούναβη


Η Βιέννη είναι πρωτεύουσα της Αυστρίας καθώς και η μεγαλύτερή της πόλη, με περισσότερους από 1.500.000 κατοίκους. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Δούναβη, ο οποίος της χαρίζει μια ιδιαίτερη ομορφιά.  Η  εντυπωσιακή αρχιτεκτονική της, τα μουσεία της και τα μνημεία της, την κατατάσσουν στους κορυφαίους προορισμούς τόσο στην Ευρώπη όσο και παγκοσμίως. 
Η Βιέννη έχει καταφέρει να διατηρήσει τον αυτοκρατορικό της χαρακτήρα στην διάρκεια των χρόνων και ταυτόχρονα αποπνέει έναν ρομαντισμό που θυμίζει άλλες εποχές. Μια εικόνα βγαλμένη από παραμύθι. Η αρχιτεκτονική της, θα σας συναρπάσει. Κάθε περιπλάνησή σας, θα πρέπει να ξεκινάει από την πλατεία του Αγ. Στεφάνου, η οποία είναι από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης. Σε αυτήν βρίσκεται και ο ομώνυμος καθεδρικός ναός, από την κορυφή του οποίου μπορείτε να απολαύσετε μια ανεπανάληπτη θέα της πόλης!
Το παλάτι Hofburg, είναι ίσως το πιο διάσημο κτίριο της χώρας! Δεν βρίσκεται τυχαία στα “must see” της πόλης: http://travelplangr.blogspot.gr/2013/06/must-see.html. Περιηγηθείτε σε αυτό και θα μείνετε άφωνοι από την χλιδή που κυριαρχεί! Στο κτίριο στεγάζεται η Εθνική Βιβλιοθήκη της Βιέννης με τα υπέροχα έργα τέχνης, καθώς και η περίφημη Ισπανική Σχολή Ιππασίας με τις εντυπωσιακές επιδείξεις.  Ένα ακόμη αξιοθέατο που αξίζει να επισκεφτείτε είναι η Κρατική Όπερα της Βιέννης, μία από τις διασημότερες και παλαιότερες στον κόσμο. Μην χάσετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε κάποια από τις παραστάσεις που γίνονται εκεί. Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε το Μουσείο Ιστορίας της Φύσης και το μοναστήρι του Τίμιου Σταυρού.
Για τους λάτρεις του shopping therapy, υπάρχει η Mariahilferstrasse, ο μεγαλύτερος εμπορικός δρόμος της πόλης, όπου μπορείτε να βρείτε είδη για κάθε γούστο. Η Βιέννη, εκτός των άλλων φημίζεται και για τον καφέ της. Απολαύστε τον σε κάποια από τις καφετέρειες που θα βρείτε. Η ιδανική επιλογή θα ήταν το Café Central, ένα από τα πιο ιστορικά στην Ευρώπη όπως θα δείτε και εδώ: http://travelplangr.blogspot.gr/2013/02/102-cafe.html. 
Όσοι βρεθούν στην πόλη τον Ιούνιο, δεν πρέπει να χάσουν το Danube Island Festival, το μεγαλύτερο ροκ φεστιβάλ της Ευρώπης όπου κυριαρχεί η ξέφρενη διασκέδαση!

 Κλείστε τώρα το ταξίδι σας, μόνο από το travelplan.gr: 


*Πηγή φωτογραφίας: blog.joytours.gr





Pin It button on image hover