Travel Plan

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Βρυξέλλες: η πρωτεύουσα της Ευρώπης


Οι Βρυξέλλες είναι η πρωτεύουσα του Βελγίου και αποτελούν το διοικητικό κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρότι είναι η μικρότερη μητρόπολη της Ευρώπης. Είναι μια πόλη γεμάτη αντιθέσεις, γεγονός που την κάνει έναν από τους πιο ενδιαφέροντες προορισμούς της Δυτικής Ευρώπης. Οι κάτοικοι της πόλης είναι ιδιαίτερα φιλικοί, γεμάτοι ευγένεια και καταφέρνουν να μυήσουν τους επισκέπτες στον χαλαρό και ανέμελο τρόπο ζωής που έχουν. 
Η Μεγάλη Πλατεία των Βρυξελλών, γνωστή ως Grand Place, αποτελεί μία από τις πιο διάσημες και εντυπωσιακές πλατείες του κόσμου, όπως θα δείτε και στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://travelplangr.blogspot.gr/2013/11/blog-post_7.html. Εκτός από αξιοθέατο, η συγκεκριμένη πλατεία θα αποτελέσει και την αφετηρία των εξορμήσεων σας. Το πρώτο μνημείο που θα συναντήσετε, είναι το περίφημο άγαλμα Manneken Pis, ένα μικρό άγαλμα που θεωρείται πως εκφράζει το «ασεβές πνεύμα» των Βρυξελλών. Το μνημείο του ατόμου, είναι ένα φουτουριστικό μνημείο, από την κορυφή του οποίου μπορείτε να απολαύσετε την εξαιρετική θέα της πόλης. Το μουσείο Royaux des Beaux Arts de Belgique, φιλοξενεί εκπληκτικά εκθέματα και θα πρέπει να το επισκεφτούν όλοι οι λάτρεις της τέχνης. Στην πόλη βρίσκεται και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ένα εντυπωσιακό κτίριο με ιδιαίτερη σημασία, αφού λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις για την Ευρώπη. Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε τον εντυπωσιακό καθεδρικό ναό του Αγ. Μιχαήλ και το μεγαλοπρεπές Βασιλικό Παλάτι. 
Οι Βρυξέλλες, όπως και όλο το Βέλγιο, φημίζονται για την μπύρα τους και την σοκολάτα τους. Υπάρχουν δεκάδες ζαχαροπλαστεία στα οποία μπορείτε να βρείτε καταπληκτικές σοκολάτες σε μια τεράστια ποικιλία. Ακόμα κι αν δεν είστε φαν των γλυκών, θα τις λατρέψετε. Επισκεφτείτε κάποια από τις παμπ της πόλης ώστε να δοκιμάσετε τοπικές μπύρες, που δεν μοιάζουν με άλλες στον κόσμο! Αν βρίσκεστε στην πόλη τον Ιούλιο, μην χάσετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε το φεστιβάλ Μεσαιωνικής Πόλης, όπου περισσότεροι από 1.400 καλλιτέχνες προελαύνουν ντυμένοι με μεσαιωνικά κοστούμια.

 Κλείστε τώρα τα εισιτήριά σας, μόνο από το travelplan.gr: 


*Πηγή φωτογραφίας:  wikipedia.org
Pin It button on image hover