Travel Plan

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Μαδέρα: γνωρίζοντας τα «Πορφυρά Νησιά»


Η Μαδέρα είναι νησιωτικό σύμπλεγμα στον Ατλαντικό Ωκεανό. Ανήκει στην Πορτογαλία και τα μόνο κατοικημένα νησιά είναι η ομώνυμη Μαδέρα και το Πόρτο Σάντο. Το σύμπλεγμα είναι γνωστό και ως «Πορφυρά Νησιά» λόγω της ιδιαίτερης ομορφιάς τους.
Το Θεματικό Πάρκο της Μαδέρα είναι από τα πρώτα αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφτεί κανείς. Είναι γνωστό για τα περίπτερα πολυμεσικής πληροφόρησης, όπου με την βοήθεια της τεχνολογίας, θα κάνετε ένα εικονικό ταξίδι ακόμη και στα πιο απρόσιτα σημεία των νησιών. Μπορείτε να συνεχίσετε την περιήγησή σας με μια επίσκεψη στα χωριά Camara de Lobos και Santana, με τις απόκρημνες πλαγιές και τα χαρακτηριστικά σπιτάκια. Αν βρεθείτε στο Μόντε, πρέπει να δοκιμάσετε μια βόλτα με τα περίφημα τοπικά έλκηθρα. Μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε τα Μουσεία Κρασιού και να δοκιμάσετε μερικά από τα γευστικότερα και ποιοτικότερα κρασιά στον κόσμο.
Η εξωτική ομορφιά που θα συναντήσει κανείς στην Μαδέρα, θα του μείνει αξέχαστη. Το τροπικό της δάσος με τα σπάνια είδη ζώων και φυτών, έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Εκεί θα συναντήσετε τα περίφημα levadas, μικρά αρδευτικά κανάλια κατά μήκος των οποίων μπορείτε να πεζοπορήσετε και να απολαύσετε την μαγευτική διαδρομή.
Στην Μαδέρα, σε όλη την διάρκεια του χρόνου λαμβάνουν χώρα διάφορες εκδηλώσεις που αν τις ζήσετε, θα σας μείνουν αξέχαστες. Στις αρχές της άνοιξης, γίνεται το ετήσιο Καρναβάλι όπου κυριαρχούν τα πάρτι και το ξεφάντωμα. Μετά το Πάσχα θα γνωρίσετε το περίφημο Φεστιβάλ Λουλουδιών, με τις πανέμορφες παρελάσεις και τους διαγωνισμούς διακόσμησης. Τέλος, αν βρεθείτε εκεί κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, θα μείνετε άφωνοι από τον εντυπωσιακό στολισμό και το φαντασμαγορικό σόου με τα χιλιάδες βεγγαλικά το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.

Ζήστε αυτή την μοναδική εμπειρία, κλείνοντας τα εισιτήριά σας
μόνο από το travelplan.gr:


*Πηγή φωτογραφίας: naturemeeting.com
Pin It button on image hover