Travel Plan

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Μόναχο, η πρωτεύουσα της Βαυαρίας


Το Μόναχο βρίσκεται στην νότια Γερμανία και είναι πρωτεύουσα του ομόσπονδου κράτους της Βαυαρίας. Χαρακτηρίζεται από τις πολλές αντιθέσεις που θα συναντήσει κανείς σε αυτό. Είναι μια πόλη με μακρά παράδοση και κουλτούρα, οι οποίες συνυπάρχουν με τις μοντέρνες μπουτίκ σχεδιαστών μόδας και την βαριά βιομηχανία.
Το Μόναχο αποτελεί ένα μείγμα ιστορικών κτιρίων και εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής. Η Marienplatz αποτελεί το κέντρο της πόλης και αφετηρία όλων των εξορμήσεων αφού γύρω της βρίσκονται μερικά από τα πιο ιστορικά και σημαντικά κτίρια και μνημεία. Λίγο πιο πέρα βρίσκεται η εκκλησία Frauenkirche, με τους χαρακτηριστικούς πράσινους πύργους. Αποτελεί σύμβολο της πόλης, τόσο λόγω της επιβλητικής και ξεχωριστής όψης της, όσο και λόγω του ιδιαίτερου ήχου από την κωδωνοκρουσία της. 
Το παλάτι Rezidenz Munchen, αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά ιστορικά κτίρια της πόλης. Είναι ένα κλασικό δείγμα της αρχιτεκτονικής του 17ου αιώνα και εντυπωσιάζει με την όψη του. Η Παλιά Πινακοθήκη της πόλης, αποτελείται από 800 έργα τέχνης του Μεσαίωνα. Περιλαμβάνει μία από τις παλαιότερες συλλογές στον κόσμο, η οποία μαγεύει κάθε λάτρη της τέχνης. Το Μουσείο Γερμανικής Ιστορίας, εκτείνεται σε πενήντα χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα και θεωρείται αυτό με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο. Μερικά από τα πιο εντυπωσιακά εκθέματα του μουσείου είναι οι προσομοιωτές διαστήματος και αναπαραγωγής κεραυνού. 
Κάντε την απογευματινή σας βόλτα στην πόλη και δοκιμάστε τοπικές γεύσεις στα εστιατόρια που θα συναντήσετε. Επιπλέον, η Βαυαρία φημίζεται για την καταπληκτική μπύρα της. Γι΄ αυτό μην χάσετε την ευκαιρία να την απολαύσετε σε κάποια από τις μπυραρίες, μαζί με τους φιλόξενους κατοίκους της πόλης. Αν βρίσκεστε στο Μόναχο τον Οκτώβριο, θα ζήσετε μια αξέχαστη εμπειρία, αφού τότε λαμβάνει χώρα το Oktoberfest, το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπύρας παγκοσμίως!

Κλείστε τώρα τα εισιτήριά σας, από το site του travelplan.gr:  


*Πηγή φωτογραφίας: www.robynhobson.com 
Pin It button on image hover