Travel Plan

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Ρώμη: ταξίδι στην Αιώνια Πόλη


Η Ρώμη είναι πρωτεύουσα της Ιταλίας και μία από τις ιστορικότερες πόλεις της Ευρώπης και του κόσμου. Η τεράστια προσφορά της στην επιστήμη, στον πολιτισμό και στην τέχνη, σε συνδυασμό με τα εξαιρετικά της μνημεία, την έχουν κάνει γνωστή ως την Αιώνια Πόλη.
Το πρώτο που θα σας εντυπωσιάσει στην Ρώμη είναι η αρχιτεκτονική της. Δεν είναι τυχαίο πως το ιστορικό της κέντρο ανήκει στην λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Μια βόλτα στους δρόμους της πόλης, θα φέρει στο μυαλό σας εικόνες από μια άλλη εποχή. Στην ατμόσφαιρα κυριαρχεί ο ρομαντισμός, γι’ αυτό και θεωρείται ένας από τους πιο ρομαντικούς προορισμούς της Ευρώπης: http://travelplangr.blogspot.gr/2012/02/7.html.
Το Κολοσσαίο είναι το μνημείο-σύμβολο της Ρώμης και συγκεντρώνει εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως. Σε αυτό γίνονταν οι περίφημες μονομαχίες την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Η Φοντάνα ντι Τρέβι είναι το διασημότερο και ομορφότερο σιντριβάνι της πόλης. Στον πάτο του θα δείτε αμέτρητα νομίσματα, κάθε ένα από τα οποία αντιπροσωπεύει και μια ευχή από τον επισκέπτη που το πέταξε. Αφότου γνωρίσετε από κοντά αυτά τα υπέροχα μνημεία, μπορείτε να κάνετε την βόλτα σας και να χαλαρώσετε στις διάσημες πλατείες Πιάτσα ντε Πόπολο και Πιάτσα Ναβόνα.
Στην Ρώμη βρίσκεται και το ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανό. Περιπλανηθείτε στην πλατεία του Αγ. Πέτρου και επισκεφτείτε τους Κήπους του Βατικανό και την εντυπωσιακή βασιλική του Αγ. Πέτρου με την περίφημη Καπέλα Σιξτίνα, ένα από τα εντυπωσιακότερα έργα τέχνης. Μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε και το Μουσείο του Βατικανό, ένα από τα καλύτερα παγκοσμίως όπως θα δείτε και στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://travelplangr.blogspot.gr/2013/08/blog-post_23.html.
Στην βραδινή σας έξοδο, θα έχετε πολλές επιλογές για φαγητό και ποτό. Η Campo de Fiori αποτελεί το σημείο αναφοράς της νυχτερινής ζωής της πόλης. Εκεί θα μπορέσετε να δοκιμάσετε τοπικές και διεθνείς γεύσεις και να διασκεδάσετε με τα ρομαντικά και ερωτικά ιταλικά τραγούδια στα μπαρ που θα βρείτε.


Κλείστε τώρα το ταξίδι σας, μόνο με το travelplan.gr:


*Πηγή φωτογραφίας: www.travelstyle.gr
Pin It button on image hover