Travel Plan

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Σύδνεϋ, μια υπέροχη πόλη στην μακρινή Ωκεανία


Το Σύδνεϋ είναι η πολυπληθέστερη πόλη της Αυστραλίας και συνολικά της ηπείρου της Ωκεανίας. Τα τρία κύρια χαρακτηριστικά που το κάνουν ξεχωριστό είναι το βαθύ φυσικό του λιμάνι, η εντυπωσιακή γέφυρα του λιμανιού και το επιβλητικό κτίριο της όπερας. Αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως, όπως μπορείτε να δείτε κι εδώ: http://travelplangr.blogspot.gr/2013/08/travelers-choice-2013-top-25.html.
Ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει το Σύδνεϋ είναι η εναλλαγή που μπορεί να συναντήσει κάποιος μεταξύ ξηράς και θάλασσας. Όπως μπορείτε να δείτε στο link ακολουθεί, ανήκει στην λίστα με τις καλύτερες παραθαλάσσιες πόλεις: http://travelplangr.blogspot.gr/2013/06/blog-post_278.html. Εκεί βρίσκεται και η περίφημη παραλία Bondi, με τα κρυστάλλινα νερά. Αυτή η εναλλαγή τοπίων και εικόνων δεν υπάρχει μόνο και στο φυσικό τοπίο αλλά αποτυπώνεται και στην αρχιτεκτονική. Αυτό οφείλεται στο ότι είναι μια πολυπολιτισμική πόλη, επηρεασμένη από τις διαφορετικές κουλτούρες των λαών που συνυπάρχουν.
Το Σύδνεϋ δίνει ιδιαίτερη σημασία στον πολιτιστικό τομέα. Οι τοπικές γκαλερί, διοργανώνουν πολλές εκθέσεις και συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον κάθε λάτρη της τέχνης. Ακόμη, εκεί βρίσκεται μία από τις εντυπωσιακότερες όπερες στον κόσμο, η Όπερα του Σύδνεϋ! Στο εντυπωσιακό αυτό κτίριο, γίνονται μερικές από τις ωραιότερες παραστάσεις. Περισσότερα για αυτήν, μπορείτε να δείτε εδώ: http://travelplangr.blogspot.gr/2013/06/blog-post_17.html. Στην πόλη θα συναντήσει κανείς και την Harbor Bridge, την πλατύτερη γέφυρα στον κόσμο. Μερικά ακόμη αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε, είναι ο Πύργος του Σύδνεϋ με ύψος 309 μέτρων, ο ζωολογικός κήπος «Ταρόνγκα» και το Ενυδρείο της πόλης με μερικά μόνο δείγματα της σπάνιας υδρόβιας ζωής της περιοχής.
Αν βρίσκεστε στην πόλη την Πρωτοχρονιά θα ζήσετε μια αξέχαστη εμπειρία. Το φαντασμαγορικό σόου από τα βεγγαλικά είναι μόνο ένα από τα events που κατατάσσουν το Σύδνεϋ στην λίστα με τις κορυφαίες πόλεις για να αλλάξετε χρόνο: http://travelplangr.blogspot.gr/2013/12/7.html.

Κλείστε τώρα τα εισιτήριά σας, μόνο από το travelplan.gr:


*Πηγή φωτογραφίας: vietnamairlines.havoi.vn

Pin It button on image hover