Travel Plan

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Ολλανδία - Βέλγιο - Λουξεμβούργο

 Κάντε την κράτηση σας τώρα και κερδίστε 7 ημέρες σε ξενοδοχείο 4* μόνο με 760€

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα
1η μέρα : ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Αφιξη στο αεροδρόμιο Βρυξελλών. Αμεση αναχώρηση για την πανοραμική γνωριμία της πόλης (Grand Place, άγαλμα Manneken Pis", τα Βασιλικά Παλάτια του Laken, ο Γιαπωνέζικος Πύργος, το Χρηματιστήριο, η Πλατεία Grand Sablon, το Εθνικό Ωδείο, το Δικαστικό Μέγαρο, το Μουσείο Καλών Τεχνών, η Βασιλική πλατεία, το Ευρωκοινοβούλιο και η Αψίδα του Θριάμβου κ.α.). Το απόγευμα μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτιά σας.



2η μέρα : ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ- ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ-ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο. Πέρασμα από τον ιστορικό χώρο της περίφημης μάχης του Βατερλώ. Κατά την διαδρομή θα διασχίσουμε μέσα από αχανείς χαράδρες τις Αρδένες, με τα καταπράσινα δάση, τα γραφικά χωριουδάκια και τα μεγαλοπρεπή κάστρα. Θα σταματήσουμε σε μια από τις πιο όμορφες Βελγικές πόλεις, την Ντινάντ για καφέ. Συνεχίζοντας την πορεία μας προς το Λουξεμβούργο θα αντικρύσουμε την πόλη που κατά ένα μεγάλο μέρος είναι χτισμένη μέσα σε χαράδρα και στην οποία περιδιαβαίνοντας θα δούμε το παλάτι του Μεγάλου Δούκα, τον καθεδρικό Ναό της Παναγιάς, την εντυπωσιακή Κόκκινη γέφυρα και τα τείχη της πόλης των τραπεζών. Σύντομη στάση στο μεσαιωνικό κάστρο της περιοχής για φωτογραφίες.

3η μέρα : ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ -ΓΑΝΔΗ - ΜΠΡΥΖ-ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο. Αρχικά θα επισκεφτούμε την μεσαιωνική πόλη Brugge, μια από τις ομορφότερες πόλεις της κεντρικής Ευρώπης. Περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης. Αμέσως μετά θα πάμε στην Γάνδη, όπου θα επισκεφτούμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βονιφάτη. Εκεί θα δούμε έργα του Ρούμπεν, του Ιερώνυμου Μπός και το υπέροχο τρίπτυχο που αποδίδεται στους αδερφούς Βαν Έικ. Θα δούμε το κάστρο των ιπποτών και θα γνωρίσουμε την πόλη που υπήρξε κατά τον μεσαίωνα ένα σπουδαίο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης. Επιστροφή το απόγεμα στις Βρυξέλλες.

4η μέρα : ΡΟΤΤΕΡΝΤΑΜ-ΧΑΓΗ-ΝΤΕΛΦΤ-ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

Το πρωί στις αναχώρηση με τις αποσκευές σας για την άνοδό μας προς το Αμστερνταμ. Ρότερνταμ: Το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι του κόσμου με τους ουρανοξύστες, τα μοντέρνα και ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας οικοδομήματα και τις εντυπωσιακές γέφυρες Willem & Erasmus. Ντέλφ: Η πρώτη πρωτεύουσα του Ολλανδικού κράτους, ιστορική πόλη με το πανέμορφο μεσαιωνικό κέντρο της και τους μεγαλόπρεπους βασιλικούς ναούς. Χάγη: Η έδρα των Διεθνών Δικαστηρίων και του Ολλανδικού Κοινοβουλίου με το περίφημο "Παλάτι της Ειρήνης", μοναδικής αξίας κτήρια που στεγάζουν Υπουργεία και Πρεσβείες καθώς και τη μεγαλύτερη και κοσμική παραλία της Ολλανδίας "Scheveningen".

5-6η μέρα : ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

Στη ξενάγησή μας στην πόλη του Αμστερνταμ θα δούμε τον παραδοσιακό "Μύλο του Rembrandt", το εντυπωσιακό "Στάδιο Αρένα", το επιβλητικό "Rijksmuseum", την πανύψηλη "Δυτική Εκκλησία", τον Κεντρικό Σταθμό και άλλα από τα πολλά στοιχεία μιας πόλης που "επιπλέει" στη θάλασσα. Επίσης θα επισκεφθούμε δωρεάν το μεγαλύτερο αδαμαντοκοπειο της πόλης, τον γνωστό οίκο Coster Diamonds, όπου θα δούμε όλη τη διαδικασία επεξεργασίας των διαμαντιών. Προαιρετική επίσκεψη στα γνωστά, ψαράδικα χωριά Marken και Volendam. Θα κάνουμε βόλτα στα στενά σοκάκια του ομώνυμου νησιού, όπως και στο γραφικό λιμανάκι του Volendam, όπου θα δούμε και μία ταινία μικρού μήκους στα ελληνικά με θέμα "Ολλανδία και νερό". Κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα επισκεφτούμε ένα τοπικό, παραδοσιακό τυροκομείο, όπου "η μικρή Ολλανδέζα", ντυμένη με παραδοσιακή φορεσιά, θα μας εξηγήσει πως παρασκευάζουν τα τυριά και στη συνέχεια θα έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε τις γεύσεις τους.

7η μέρα : ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ- ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Για πληροφορίες/κρατήσεις επικοινωνήστε στο info@travelplan.gr ή στο 210 3333300
Pin It button on image hover