Travel Plan

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Καλοκαιρινή εξόρμηση στη Νάξο

H «Πορτάρα» είναι το σήμα κατατεθέν της Νάξου και η πρώτη εικόνα που βλέπεις μπαίνοντας στο λιμάνι, μαζί με το μεσαιωνικό κάστρο. Είναι πολλές, όμως, οι εικόνες που θα σου μείνουν αξέχαστες από το νησί, όταν θα το αφήνεις πίσω σου. Οι πανέμορφες αμμουδερές παραλίες της, τα ορεινά χωριά της με το πολύ ιδιαίτερο χρώμα (η Απείρανθος είναι το διασημότερο), η άγρια ομορφιά της ενδοχώρας, με την εναλλαγή του βραχώδους τοπίου με τη βλάστηση, οι βυζαντινές της εκκλησιές και τα κάστρα της και τα παράξενα απομεινάρια από την Αρχαιότητα, ανάμεσά τους και δύο πανύψηλοι κούροι.



Η διαδρομή που κατευθύνεται από τη Χώρα προς τα νότια, είναι η πύλη για ένανάλλο κόσμο ξεγνοιασιάς, extreme sports και ατελείωτου παιχνιδιού με τη θάλασσα, μπροστά από πανέμορφες χρυσές αμμουδιές. Ο Άγιος Προκόπιος και η Αγία Άννα διαθέτουν αμμουδιές  χιλιομέτρων, που φημίζονται για την ομορφιά τους και τα καθαρά νερά τους. Τα τελευταία χρόνια η ανάπτυξη έχει προχωρήσει με πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία και μικρομάγαζα.  Στην πορεία για τον Άγιο Προκόπιο θα περάσετε από τον κόλπο του Αγίου Γεωργίου που μαγνητίζει τους λάτρεις της ιστιοσανίδας.

Ακόμη νοτιότερα, ως φυσική συνέχεια του Αγίου Προκοπίου, θα σας περιμένουν οι αμμουδιές στη Μικρή Βίγλα, στο Καστράκι και το Πυργάκι, αλλά και στην Αγιασσό.  Εδώ, τα γαλανά νερά δένουν με τους αμμόλοφους και τους κέδρους σε ένα μαγευτικό συνδυασμό και οι πιο ψαγμένοι αναζητούν εδώ κατάλυμα για τις διακοπές τους, λίγο μακρύτερα από την πολυκοσμία της Χώρας. Στα ανατολικά καταφύγιο για κολύμπι σε όμορφες ακτές θα αναζητήσετε στη Μουτσούνα, την Ψιλή Άμμο και τον Πάνορμο.

Για πληροφορίες/κρατήσεις επικοινωνήστε στο info@travelplan.gr ή στο 210 3333300
Πηγή: www.enet.gr
Pin It button on image hover