Travel Plan

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Γαλήνη και ξεκούραση στην άκρη του Αιγαίου

Όταν το καράβι πλησιάζει στη Χάλκη το πρώτο που αντικρίζεις είναι το Νημποριό και τα μικρά γραφικά του σπιτάκια, με τα χρωματιστά παραθύρια, λουσμένα στο φως. Στο μυαλό σου έρχονται εικόνες από παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες γραφικών οικισμών των αρχών του 20ού αιώνα.

Η γραφικότητα συνταιριασμένη με ένα τοπίο βραχώδες, σχεδόν ορεινό, δημιουργούν κάτι ξεχωριστό για τον ταξιδιώτη, που αισθάνεται αμέσως τη γλυκιά απομόνωση που προσφέρει η Χάλκη. Ένας και μόνος οικισμός στολίζει τούτο τον μοναχικό βράχο στην άκρη του Αιγαίου, αν και δεν είναι λίγοι αυτοί που αναζητούν ιδιαίτερες συγκινήσεις, με μια βόλτα στο Χωριό, την εγκαταλειμμένη παλιά πρωτεύουσα του νησιού και, φυσικά, στις μικρές και όμορφες παραλίες που χτυπάει ολόκληρη τη διάρκεια της ημέρας ο ζωοδότης ήλιος.
Οι παραλίες της Χάλκης

Η Χάλκη διαθέτει αρκετές αξιόλογες παραλίες για κολύμπι και ηλιοθεραπεία, δεν είναι όμως όλες εύκολα προσβάσιμες από ξηράς. Με τα πόδια μπορείτε να φτάσετε ως τις παραλίες Πόνταμος,  Φτενάγια, Κάνια, Γιάλι και Αρέτα. Ο Πόνταμος είναι η μοναδική αμμουδερή και η πρόσβαση γίνεται με δέκα λεπτά περπάτημα από το λιμάνι. Ο δρόμος είναι με άσφαλτο και πάνω από την αμμουδιά υπάρχει ταβέρνα. Προσφέρεται και μια υποτυπώδης οργάνωση με ομπρέλες και ξαπλώστρες. Τα Φτενάγια είναι στην πλευρά του ξενοδοχείου, πίσω από το εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης. Είναι βραχώδης και η απόσταση με τα πόδια από το Νημποριό είναι 15 λεπτά. Μπορείτε να φτάσετε ως εκεί και με  με αυτοκίνητο, μπαίνοντας στον χωματόδρομο που περνάει κάτω από τους ανεμόμυλους, Και εκεί θα βρείτε ταβέρνα και ομπρέλες για ίσκιο.

Ταξιδέψτε με την εγγύηση του Travel Plan. Για πληροφορίες/κρατήσεις επικοινωνήστε στο info@travelplan.gr ή στο 210 3333300
Πηγή: enet.gr
Pin It button on image hover