Travel Plan

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Maldives: κάτασπρες αμμουδερές παραλίες & γαλαζοπράσινα καθάρια νερά

Η Δημοκρατία των Μαλδίβων (Republic of Maldives) ή Νησιά των Μαλδίβων (Maldive Islands) είναι μία νησιωτική χώρα που αποτελείται από ατόλες στον Ινδικό ωκεανό.

Αποτελεί το μικρότερο σε πληθυσμό ασιατικό κράτος και επίσης το μικρότερο κράτος στον κόσμο όπου η κυρίαρχη θρησκεία είναι το Ισλάμ. Έγιναν Δημοκρατία στις 11 Νοεμβρίου του 1968. Σήμερα αποτελούν παγκοσμίως έναν υψηλό πόλο τουριστικής έλξης.

Πρωτεύουσα και μοναδική πόλη είναι το Μαλέ. Πάνω από 1120 μικρά νησάκια που σχηματίζουν 26 ατόλες περιτριγυρισμένες από κοραλλιογενείς ύφαλους, που ξεφυτρώνουν θαρρείς μέσα από τα ζεστά νερά του Ινδικού Ωκεανού. Κάτασπρες αμμουδερές παραλίες, γαλαζοπράσινα καθάρια νερά, φοινικόδεντρα που φτάνουν μέχρι την θάλασσα και τροπική βλάστηση είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το εξωτικό παζλ των Μαλδίβων. Μόνο η φύση θα μπορούσε να ζωγραφίσει μια εικόνα τόσο τέλεια! Είναι ένας ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να ζήσουν για λίγο σαν σύγχρονοι Ροβινσώνες και για όσους αγαπούν τα θαλάσσια σπορ αλλά και σε όλους.

Για πληροφορίες/κρατήσεις επικοινωνήστε στο info@travelplan.gr ή στο 210 3333300
Pin It button on image hover