Travel Plan

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Θάσος: φυσική ομορφιά, παράδοση & όμορφες αμμουδιές

Φυσική ομορφιά, παράδοση και όμορφες αμμουδιές: αυτά είναι τα τρία στοιχεία που κάνουν τη Θάσο να ξεχωρίζει και να αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς των βορειοελλαδιτών. Κάνοντας το γύρο του νησιού, αισθάνεσαι ότι ξεφεύγεις εντελώς από οτιδήποτε σε αγχώνει, και όταν επιστρέφεις στη στεριά, νιώθεις ότι πραγματικά ξεκουράστηκες. Αυτό το ήπιο τοπίο, όπου το πράσινο με το γαλάζιο λειτουργούν μέσα σου σε απόλυτη ισορροπία, είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι, ειδικά στις μέρες που ζούμε.


Γγνωρίστε την ιστορία του νησιού μέσα από τους αρχαιολογικούς χώρους, που βρίσκονται σε λόφους, στην πίσω πλευρά του οικισμού, στην Αρχαία Αγορά, στην Ακρόπολη και στο Αρχαίο Τείχος, στο ναό της Αθηνάς, στο ναό του Πάνα και, φυσικά, στο εξαιρετικά καλοδιατηρημένο Αρχαίο Θέατρο. Επίσης, στο Αρχαιολογικό Μουσείο θα δείτε πολλά και σημαντικά ευρήματα από τους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού, όπως κεραμικά, γλυπτά, αγάλματα, νομίσματα. Ξεχωριστή επίσκεψη θα μπορούσατε να κάνετε στο Εβρεόκαστρο, την περιοχή που βρισκόταν βορειοανατολικά του αρχαίου λιμανιού και που σήμερα φιλοξενεί το ξωκλήσι των Αγίων Αποστόλων. Καλό είναι να βρεθείτε εκεί την ώρα του ηλιοβασιλέματος.

Η Θάσος φημίζεται για τις παραλίες της. Όπου κι αν βρεθείτε στον περιφερειακό δρόμο του νησιού, θα βρείτε μικρές ή μεγάλες αμμουδιές, με καθαρά νερά και λευκή άμμο. Η Μακρύαμμος είναι μία από αυτές, κάτω από την Παναγιά. Πιο γνωστές είναι η Χρυσή Αμμουδιά και η Σκάλα Ποταμιάς, που έχουν μήκος πάνω από 3 χιλιόμετρα και είναι οργανωμένες και τουριστικά αναπτυγμένες, ειδικά τα τελευταία 10 χρόνια. Στον οικισμό Κύνηρα κολυμπήστε στον Παράδεισο. Πολύ καλές επιλογές για κολύμπι και ηλιοθεραπεία είναι οι παραλίες στις Αλυκές, στα Λιμενάρια, στην Ψιλή Άμμο, στην Τρυπητή, στο Πευκάρι, στον Ποτό, στο Ραχώνι και στον Πρίνο.

Για κρατήσεις επικοινωνήστε στο info@travelplan.gr ή στο 210 3333300
Πηγή: www.enet.gr
Pin It button on image hover