Travel Plan

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Πρέβεζα, το στολίδι της Ηπείρου

Η Πρέβεζα είναι η πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού και βρίσκεται στο νότιο άκρο του. Χτισμένη πάνω σε μια χερσόνησο που δεσπόζει στην είσοδο του Αμβρακικού κόλπου, θυμίζει πάρα πολύ έντονα νησί καθώς βρέχεται από την θάλασσα από τις τρεις πλευρές της και διαθέτει και μαρίνα. Χάρη στις τεράστιες παραλίες της, τα αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος αξιοθέατα της αλλά και τις υποδομές της, έχει αναδειχθεί σε ένα πολύ δημοφιλή τουριστικό προορισμό.
Στον παραλιακό πεζόδρομο της πόλης της Πρέβεζας θα απολαύσετε το ποτό και τον καφέ σας καθ΄όλη τη διάρκεια της μέρας στις καφετέριες «Bizarre», «DeFaz», αλλά και στην «AlilaVilla» που βρίσκεται τέρμα στο μνημείο του «Ναύτη».

Όσο για παραλίες; Θα βαρεθείτε να τις μετράτε αφού εξήντα ολόκληρα χιλιόμετρα ακτογραμμής βρέχονται από το Ιόνιο Πέλαγος. Με τη θάλασσα να είναι άμεση προσβάσιμη, το μόνο πρόβλημα που δεν θα αντιμετωπίσετε είναι το που να κολυμπήσετε. Οι πιο γνωστές παραλίες είναι: η Κυανή ακτή,το Κανάλι, ο Λίχνος, το Σαρακινό, η Αμμουδιά, το Μονολίθι,και η Λούτσα. Τα beachbars «Nikopolis Club», « Baracunda» και «Monolithi Cambing», θα σας προσφέρουν μια ανάσα δροσιάς από τον καυτό ήλιο, και θα σας διασκεδάσουν με μουσική και άφθονο καφέ και ποτό.

Και επειδή η Πρέβεζα αποτελεί «σταυροδρόμι» οδικών και θαλάσσιων υποδομών, σας προσφέρει τη δυνατότητα να επισκεφτείτε αυθημερόν πολλούς ενδιαφέροντες και κοντινούς προορισμούς όπως η Λευκάδα, η Πάργα, οι Παξοί, τα Ιωάννινα, Ο Σκορπιός, η Ιθάκη και η Κεφαλλονιά.

Για πληροφορίες/κρατήσεις επικοινωνήστε στο info@travelplan.gr ή στο 210 3333300
Πηγή: www.star.gr
Pin It button on image hover