Travel Plan

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Οι πιο περιζήτητοι χριστουγεννιάτικοι προορισμοί! Έτσι για να μπαίνουμε σε εορταστικό κλίμα!!!


Μπείτε σε χριστουγεννιάτικη διάθεση μέσα από το top 10 των πιο εορταστικών πόλεων της Ευρώπης.


1. Ντίσελντορφ


Πρωτεύουσα της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας στη Γερμανία, στις όχθες του Ρήνου, το Ντίσελντορφ αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πολιτισμικά, οικονομικά και εμπορικά κέντρα της χώρας. 

Ο επισκέπτης αντικρίζει μια εντυπωσιακή αρχιτεκτονική των αρχών του αιώνα, που συνδυάζει art nouveau με τοπικά στοιχεία, και κάθετους κήπους στις προσόψεις των κτιρίων. Και επειδή το Ντίσελντορφ δεν είναι μόνο η πόλη της μπύρας Alt αλλά και η πόλη της μουστάρδας, το Μουσείο της Μουστάρδας περιμένει τους καλοφαγάδες που ταυτόχρονα τρέφουν και πολιτιστικές ανησυχίες. 

Πάνω από 250 μπυραρίες στο ιστορικό κέντρο του, έχουν χαρίσει στο Ντίσελντορφ τον τίτλο της «μεγαλύτερης μπυραρίας στον κόσμο».


2. Βουδαπέστη


Aπό τις πιο όμορφες και ρομαντικές πρωτεύουσες του κόσμου, η Βουδαπέστη. Μια πόλη, την οποία διχοτομεί ο Δούναβης στη Βούδα, την παλιά μεγαλόπρεπη περιοχή πάνω στο λόφο, και την Πέστη, την πιο σύγχρονη και "νυχτερινή" πόλη. 

Έξι γέφυρες, η μια πιο όμορφη από την άλλη, συνδέουν αυτές τις δύο μεριές της πόλης εδώ και 100 περίπου χρόνια. Η Ουγγαρία, ως γνωστό πεδινή χώρα, έχει αναπτυχθεί πάνω στην πολυτραγουδισμένη και εύφορη στέπα, την Puszta. Υπάρχουν πολλά σημαντικά αξιοθέατα τόσο μέσα στη Βουδαπέστη, όσο και στην επαρχία (λίμνη Balaton, χωριό Szentendre, Estergom, Visegrad κλπ.).

3.Φρανκφούρτη


Η Φρανκφούρτη είναι η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη στη Γερμανία. Είναι η γενέτειρα του Γκαίτε, που εξελίχθηκε σε μια πλούσια μεγαλούπολη. Είναι η εμπορική και οικονομική καρδιά της Γερμανίας με τις 200 διεθνείς τράπεζες, αλλά και με την παραδοσιακή γοτθική παλιά πόλη, ενώ είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Μάιν. 

Διάσημη για τους ουρανοξύστες της, η Φρανκφούρτη είναι η μόνη ευρωπαϊκή πόλη που επιτρέπει τέτοιου είδους κτίρια μέσα στο ιστορικό κέντρο της πόλης, ενώ επίσης αποτελεί μια από τις λίγες ευρωπαϊκές πόλεις που διαθέτει σημαντικό αριθμό ουρανοξυστών. 

Το παρελθόν και το παρόν της Φρανκφούρτης συνυπάρχουν αρμονικά. Το πανόραμα από τη δημόσια πλατφόρμα του ουρανοξύστη Main-Tower. Είναι ο διασημότερος ουρανοξύστης της Φρανκφούρτης, ύψους 200 μέτρων. Η θέα είναι φανταστική από την κορυφή και πρέπει οπωσδήποτε να τον επισκεφθείτε. 

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τον συνδυασμό γερμανικής μπύρας και των λουκάνικων της Φρανκφούρτης σε κάθε παραδοσιακή μπυραρία. Δοκιμάστε και apple wine!

4.Πράγα


Η πόλη που έχει το προνόμιο να βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης, μοιάζει με ένα απέραντο υπαίθριο θεατρικό σκηνικό, το οποίο περιμένει τους ηθοποιούς να δώσουν προς τιμήν της την καλύτερή τους παράσταση. 

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι η Πράγα συνοδεύεται από πολλές επωνυμίες, όπως «μαγική πόλη», «πόλη των εκατό τρούλων», «χρυσή πόλη», «κυρία ολόκληρης της Βοημίας» και το «ομορφότερο κόσμημα στην πέτρινη κορόνα του κόσμου», κατά τον Γκαίτε. 

Θα απολαύσετε περιπάτους στην αγαλματοστόλιστη Γέφυρα του Καρόλου η οποία ενώνει το μικρό μέρος με την παλιά πόλη, θα δείτε το διάσημο αστρονομικό ρολόι, το παλιό δημαρχείο και την πλατεία της παλιάς πόλης.

5.Αλεξανδρούπολη


Η πρωτεύουσα του Έβρου, η Αλεξανδρούπολη ή αλλιώς η «Ριβιέρα του Βορρά» - όπως την αποκαλούν πολλοί- είναι μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας. Με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, πλούσια πανίδα και χλωρίδα, έναν θρυλικό ποταμό και άλλα «ομιλητικά» ρεματάκια, συγκεντρώνει όσα ιδανικά θα επιθυμούσε κάθε πεζοπόρος, φυσιολάτρης, κυνηγός ή απλώς κάποιος που θέλει να δραπετεύσει για λίγο από τους ρυθμούς των μεγαλουπόλεων και να γνωρίσει έναν τόπο που διατηρεί το χρώμα, το ύφος και ευτυχώς τις γεύσεις της παράδοσης. 

Με θέα το θρακικό πέλαγος και τα νησιά Σαμοθράκη, Ίμβρο, Τένεδο, Λήμνο, καθώς και τα παράλια της γειτονικής Τουρκίας αλλά και του Αγίου Όρους, τα περισσότερα ξενοδοχεία της πόλης αποπνέουν το άρωμα ενός τόπου που δεν παρέγραψε το παρελθόν του, το παραμέρισε όμως αρκετά ώστε να μπορεί να αναδειχθεί και το καινούργιο της πρόσωπο.

6.Μοναχό


Το Μόναχο είναι η πρωτεύουσα της Βαυαρίας στη Νότια Γερμανία και βρίσκεται βόρεια των Βαυαρικών Άλπεων. Στο Μόναχο συνδυάζονται αρμονικά η ιστορία του παρελθόντος του με την σύγχρονη ιστορία και προσφέρει στον κάθε επισκέπτη ποικιλία εμπειριών. 

Από τα πανέμορφα πάρκα του, μέχρι τις σημαντικές συλλογές των μουσείων του και τα τοπικά προϊόντα και τις παραδόσεις, μια επίσκεψη στο Μόναχο είναι μοναδική. Το Χριστουγεννιάτικο δένδρο με τα 2.500 λαμπιόνια που το στολίζουν , τα γιορτινά μαγαζιά και οι πάγκοι με τον εντυπωσιακό διάκοσμο, τα μικρά καρουζέλ είναι πόλος έλξης και μαγείας για τους περαστικούς και επισκέπτες. Αναμφισβήτητα θα ζήσετε στιγμές μαγείας.

7.Βιέννη


Πάντα γοητευτική, η Βιέννη είναι αναμφίβολα μια πόλη- σταθμός του ρομαντισμού. Η Βιέννη συνδυάζει την αυτοκρατορική πολυτέλεια με την αρχιτεκτονική του μέλλοντος. Τα αναρίθμητα μπαρόκ κτίρια του 16ου αιώνα και γοτθικοί καθεδρικοί ναοί στέκονται δίπλα σε γυάλινους πύργους και ασύμμετρες μεταλλικές κατασκευές. 

Θα απολαύσετε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, το πασίγνωστο Σενμπρουν, το ανάκτορο Μπελβεντερε και θα περιηγηθείτε στην περίφημη λεωφόρο του Ρινγκ οπού θα θαυμάσετε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Μουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Ανακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Εκκλησιά του Τάματος, την Φωτιφ Κίρχε. 

Μη φύγετε αν δεν δοκιμάσετε στρούντελ και φρέσκο καφέ στο Café Sperl (www.cafesperl.at) και αν δεν γλυκάνεις την αγαπημένη σου με σοκολατάκια από το Confiserie Heindl (www.heindl.co.at) ή τούρτα Ζάχερ, κατευθείαν από την... πηγή... στο ομώνυμο ξενοδοχείο Sacher (www.sacher.com)

8.Παρίσι


Το Παρίσι αποτελεί έναν από τους πιο περιζήτητους προορισμούς στην Ευρώπη. Ο χαρακτήρας της πόλης, τα αξιοθέατα, η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, το κάνουν να ξεχωρίζει ανάμεσα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. 

Ένα σημαντικό κομμάτι του είναι ο ποταμός Σηκουάνας ο οποίος χωρίζει την πόλη σε δύο μέρη, την αριστερή και τη δεξιά όχθη. Το Παρίσι είναι τεράστιο, αχανές, από τον Πύργο του Άιφελ μέχρι τη Defence και από τη Μονμάρτη μέχρι την Παναγία των Παρισίων, τα αξιοθέατα δεν έχουν τελειωμό. 

Για τους αθεράπευτα ρομαντικούς υπάρχει πάντα η συνοικία της Μονμάρτης με τα γραφικά μπιστρό, τον ομώνυμο λόφο και τη «ζαχαρένια» Sacre- Coeur. Για τους πιο τεχνοκράτες πάλι, υπάρχει το Beaubourg με τις εντυπωσιακές του εκθέσεις και το εξίσου εντυπωσιακό του café-restaurant που προσφέρει πανοραμική θέα της πόλης.

9.Θεσσαλονίκη


Η Θεσσαλονίκη αναδεικνύεται σταθερά τα τελευταία δύο χρόνια ως ο πιο αγαπημένος Ελληνικός αστικός προορισμός για τα Χριστούγεννα και βραβεύεται από τη HELEXPO και τον ΕΟΤ στα πλαίσια των Philoxenia Tourism Awards. Πόλη ιστορική και πόλη κοσμοπολίτικη με καίρια γεωγραφική θέση και μακραίωνο ιστορικό πολιτισμό. Σημαίνουσα πόλη της αρχαιότητας, των ελληνιστικών χρόνων, της Ρωμαϊκής εποχής αλλά και του Βυζαντίου, σήμερα η Θεσσαλονίκη προβάλει στα βαλκάνια με τον δικό της διαχρονικό χαρακτήρα και τους δικούς της σταθερούς εκσυγχρονιστικούς ρυθμούς.

10. Λονδίνο


Δεν είναι τυχαία ο πιο δημοφιλής προορισμός των Χριστουγέννων. Με περισσότερα από 30.000 καταστήματα και πολυκαταστήματα για να επιλέξετε και με μια ανερχόμενη φήμη στον κόσμο της μόδας, οι καταναλωτές δεν θα απογοητευτούν. 

Επίσης, η πρωτεύουσα αριθμεί 400 χώρους ζωντανών μουσικών δρώμενων, οι οποίοι ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα, από όπερα μέχρι βρετανική pop. Θα μαγευτείτε από τα εντυπωσιακά πολυκαταστήματα Harrods και Harvey & Nichols, θα περπατήσετε στις γνωστές Oxford Street, Bond Street και Regent Street με τους φημισμένους οίκους μόδας, ενώ σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να απολαύσετε τον καφέ σας στο Κόβεν Γκάρντεν.

Φυσικά δεν θα παραλείψετε να επισκεφθείτε το Βρετανικό Μουσείο και την ελληνική πτέρυγα με τα περίφημα Μάρμαρα του Παρθενώνα. Προσοχή όμως στις ημέρες 24,25,26/12 & 1/01, το μουσείο θα παραμείνει κλειστό λόγω αργιών. Και φυσικά θα μυηθείτε στην νυχτερινή διασκέδαση του Λονδίνο. Με αφετηρία την περίφημη πλατεία Πικαντίλι με το άγαλμα του Έρωτα στο κέντρο της, θα γνωρίσετε την πλατεία Λέστερ, το κέντρο της νυκτερινής διασκέδασης του Λονδίνου και θα συνεχίσετε στο Σόχο και στην κινέζικη συνοικία.

Πηγή: menslounge.gr

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε travelplan.gr ή να επικοινωνήσετε με ένα από τα καταστήματα του δικτύου Travel Plan
Pin It button on image hover