Travel Plan

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Μαγευτική χειμωνιάτικη απόδραση στη Βουδαπέστη, Ουγγαρία


Προγραμματίστε ένα ταξίδι για τις αρχές του χρόνου ή για τα μέσα Μαρτίου, όταν διοργανώνεται το καρναβάλι στην περιοχή Mohács, το οποίο περιλαμβάνει μια θρυλική παρέλαση την Κυριακή πριν τη Σαρακοστή, με εντυπωσιακές μάσκες, χορούς και πολλές εκδηλώσεις. Θα φάτε άφθονες ποσότητας της παραδοσιακής σούπας goulash και θα πιείτε το θρυλικό ούγγρικο κρασί «αίμα του ταύρου» (Bull’s Blood).


Τα σημαντικότερα αξιοθέατα

Το «αυτοκρατορικό» παρελθόν αντικατοπτρίζεται στη Βούδα, αλλά κάθε επίσκεψη στην ουγγρική πρωτεύουσα θα ήταν μισή, χωρίς τα "σημάδια" της επανάστασης του 1956 στην Πέστη.

Η Βουδαπέστη είναι… δύο πόλεις σε μία. Μέχρι το 1873, τα βασιλικά ανάκτορα στην αυτοκρατορική Βούδα, στη λοφώδη δυτική όχθη του Δούναβη, «κοιτούσαν» υποτιμητικά προς την ανατολική όχθη, αλλά στη συνέχεια οι δύο πόλεις συγχωνεύτηκαν για να δημιουργήσουν μία πόλη, γεμάτη με πανέμορφα κτίρια, με υποδομές για βόλτες δίπλα στο ποτάμι, αλλά και με έντονη νυχτερινή ζωή.

Η Βούδα παραμένει ακόμη ήρεμη, πιο πράσινη και διαθέτει περισσότερα ιστορικά κτίρια από την Πέστη. Το Βασιλικό Παλάτι και η περιοχή Castle Hill, αλλά και το ξενοδοχείο και τα θερμά λουτρά του Gellert -ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, αλλά και σύμβολο της ουγγρικής μπελ επόκ- αξίζουν την προσοχή μας.

Η Πέστη είναι πιο «ζωντανή» και «κεφάτη», με τα καφέ στους πεζόδρομους, το νεοκλασικό κτίριο του Κοινοβουλίου, την Κρατική Όπερα, τη βασιλική του Αγίου Στεφάνου και τα καταστήματα γνωστών σχεδιαστών.

Shopping therapy

Οι αντίκες, τα δερμάτινα είδη και οι χειροτεχνίες, ξεχωρίζουν στη Βουδαπέστη. Η κύρια εμπορική περιοχή που βρίσκεται νότια της Vorosmarty Ter στην Πέστη και οι δρόμοι γύρω από την οδό Vaci Utca, είναι γεμάτοι με καταστήματα γνωστών σχεδιαστών. Για αντίκες πηγαίνετε στην οδό Falk Miksa Utca.


Πηγή: clickatlife.gr

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε travelplan.gr ή να επικοινωνήσετε με ένα από τα καταστήματα Travel Plan
Pin It button on image hover