Travel Plan

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Ορισμένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Βόρειας Αμερικής... για τα μάτια σας μόνο!




Central Park, Νέα Υόρκη


Η Νέα Υόρκη έχει μεγάλους χώρους πρασίνου, αλλά κανένας δεν είναι πιο γνωστός από το Central Park ( www.centralpark.com ), το οποίο εκτείνεται σε περίπου 3.500 στρέμματα του Μανχάταν. Πρόκειται για μια όαση στο κέντρο της πόλης, που την απολαμβάνουν τόσο οι κάτοικοι, όσο και οι τουρίστες. Μπορείτε να κάνετε μια βόλτα με μια από τις διάσημες άμαξες, να επισκεφτείτε το μικρό ζωολογικό κήπο, να ανεβείτε στην κορυφή του κάστρου Belvedere για να θαυμάσετε τη θέα, να κάνετε ποδήλατο ή να ξαπλώσετε στο γρασίδι για να ατενίσετε τους ουρανοξύστες.


Times Square, Νέα Υόρκη


Οι τουρίστες συρρέουν στην καρδιά της Νέας Υόρκης, την πλατεία Times Square ( www.timessquarenyc.org ), με τα αμέτρητα φώτα που αναβοσβήνουν, τις παραστάσεις του Broadway, τα πολυκαταστήματα και την παρατήρηση του κόσμου που περνάει κάθε μέρα από εκεί. Πρόκειται για ένα κομβικό σημείο στην καρδιά του Μανχάταν, στη συμβολή των οδών Brodway και Seventh Avenue. Οι πεζοδρομήσεις με τα καφέ, που έγιναν το 2009, έκαναν την πλατεία ακόμη πιο ελκυστική. Το σημείο αυτό, είναι εκτός των άλλων ιδιαίτερα βολικό για να μείνει κανείς στην πόλη, καθώς έχει γύρω του πολλά ξενοδοχεία και εύκολη πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Union Station, Ουάσιγκτον D.C.


Από αυτό τον πολυσύχναστο σταθμό λεωφορείων που άνοιξε το 1907, μετακινούνται περίπου 12.500 επιβάτες καθημερινά, μέσα και έξω από την πόλη. Αλλά ο χώρος αυτός ( www.unionstationdc.com ) δέχεται και πολλούς τουρίστες: 37 εκατομμύρια άτομα το χρόνο, τον επισκέπτονται για να θαυμάσουν το άψογο αρχιτεκτονικό του κολοσσιαίου κτιρίου, κλασικού, Beaux-Arts και μπαρόκ στυλ. Τέλος, περισσότερα από 70 καταστήματα κάνουν τον Union Station ένα σημαντικό εμπορικό κέντρο.

Καταρράκτες Νιαγάρα, Νέα Υόρκη και Οντάριο


Ανήκοντας σε εδάφη των ΗΠΑ και του Καναδά, αυτοί οι εντυπωσιακοί καταρράκτες ( www.niagarafallstourism.com ) αποτελούνται από δύο μεγάλα τμήματα που χωρίζονται από το νησί Goat: τους καταράκτες Horseshoe, η πλειοψηφία των οποίων βρίσκεται στην Καναδική πλευρά των συνόρων και τους Americans Falls στην Αμερικανική πλευρά. Οι μικρότεροι Bridal Veil Falls βρίσκονται επίσης στην αμερικανική πλευρά, αλλά διαχωρίζονται από τους άλλους με το νησί Luna. Ενώ δεν είναι εξαιρετικά μεγάλοι σε ύψος, οι καταρράκτες του Νιαγάρα έχουν μεγάλο πλάτος. Περισσότερα από 6 εκατομμύρια κυβικά πόδια (168.000 m³) νερού πέφτουν κάθε λεπτό κατά την περίοδο της υψηλής ροής και σχεδόν 4 εκατομμύρια κυβικά πόδια (110.000 m³) κατά μέσο όρο. Είναι οι πιο ισχυροί καταρράκτες στη Βόρεια Αμερική.

Αγορά Faneuil Hall, Βοστόνη


Από το 1742, το Faneuil Hall, «το λίκνο της Ελευθερίας» ( www.faneuilhallmarketplace.com ), φιλοξενούσε κάποτε τις ομιλίες «μεγάλων» προσωπικοτήτων όπως ο Samuel Adams και ο George Washington. Σήμερα, η αγορά στο κέντρο της πόλης, Quincy Market, έχει περισσότερα από 100 εμπορικά καταστήματα και εστιατόρια και περιλαμβάνει μεγάλους πεζόδρομους με τουρίστες και καλλιτέχνες του δρόμου.

Πηγή: clickatlife.gr

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε travelplan.gr ή να επικοινωνήσετε με ένα από τα καταστήματα του δικτύου Travel Plan
Pin It button on image hover