Travel Plan

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Λίμνη Καστοριάς


Έκταση: 28 τ. χλμ.
Μέγιστο βάθος: 9 μ.

Μεγαλείο μοναδικού φυσικού κάλλους, η λίμνη Ορεστιάδα της Καστοριάς πρωταγωνιστεί μαγεύοντας τους επισκέπτες με την απερίγραπτη ομορφιά της. Υπολογίζεται ότι σχηματίστηκε πριν από 10.000.000 χρόνια και η σημερινή της μορφή αποτελεί το κατάλοιπο μιας παλαιότερης λίμνης που έφτανε σε έκταση τα 164 τετραγωνικά χιλιόμετρα.


Ένας εντυπωσιακός καθρέφτης της ομώνυμης φημισμένης πόλης των γουναράδων, η Ορεστιάδα αγκαλιάζει μια σημαντική ορνιθοπανίδα, με περισσότερα από 200 είδη, πολλά από τα οποία είναι σπάνια και απειλούμενα. Κύκνοι, αργυροπελεκάνοι, ερωδιοί, κορμοράνοι, αγριόπαπιες βρίσκουν καταφύγιο στα πυκνά παρόχθια δάση με τα υδρόφιλα δέντρα που με τα φυλλώματά τους προστατεύουν στοργικά τους φτερωτούς τους ενοίκους.

Με το πρώτο όμως φως της ημέρας, η λίμνη ζωντανεύει. Ντόπιοι ψαράδες με τα καστοριανά «καράβια» τους συναγωνίζονται σε μαεστρία τα υδρόβια πουλιά, με έπαθλο κάθε λογής σπαρταριστά λιμνόψαρα, όπως πεταλούδες, γριβάδια, πέρκες και τσιρώνια. Και όταν ο ήλιος χάνεται στο δειλινό, ποδηλάτες και ρομαντικοί περιπατητές αναζητούν γαλήνη και ανάταση ψυχής σε μια ήρεμη βόλτα, ανάμεσα στα γιγάντια χαλκοπράσινα πλατάνια που διατρέχουν το ελλειψοειδές σχήμα της λίμνης.

Δραστηριότητες: Η λίμνη της Καστοριάς προσφέρεται για ναυταθλητικές δραστηριότητες, όπως κωπηλασία, ιστιοπλοΐα, θαλάσσιο σκι αλλά και για ψάρεμα ή βαρκάδα.

Πηγή: visitgreece.gr

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε travelplan.gr ή να επικοινωνήσετε με ένα άπό τα καταστήματα του δικτύου Travel Plan



Pin It button on image hover