Έξι γεύσεις ανατολής σας παρασύρουν σε γευστικά μονοπάτια που απογειώνουν τον ουρανίσκο σας!!!
MIDYE DOLMASI
Μύδια γεμιστά με μείγμα από ρύζι ψήνονται στον ατμό και σερβίρονται με χυμό λεμονιού. Θα βρείτε πλανόδιους σε πολλά σημεία της πόλης να τα πωλούν, κυρίως στο Beyoglu και στο Ortakoy.
DONER KEBAP
Στα τούρκικα σημαίνει «σούβλα που γυρίζει» και φτιάχνεται από αρνίσιο και μοσχαρίσιο κρέας αλλά και από κοτόπουλο. Θα το βρείτε σε διάφορες versions, σε όλα τα παραδοσιακά εστιατόρια αλλά και στο δρόμο.
ΥΑLACI YAPRAK DOLMASI
Ή αλλιώς ντολμαδάκια γιαλαντζί! Θα τα απολαύσετε σε διάφορες παραλλαγές με πιο διάσημη τη συγκεκριμένη. Στην πιο απλή μορφή τους, αμπελόφυλλα τυλίγουν ρύζι και μυρωδικά, ενώ συνήθως σερβίρονται με γιαούρτι.
KADAYIF
Το γνωστό κανταΐφι είναι άκρως σιροπιαστό, γεμίζεται με ξηρούς καρπούς, κόβεται σε μικρά κομμάτια και συχνά σερβίρεται ως «λιλιπούτειο» επιδόρπιο.
DΟΝDURMA
RAHAT HULKUM
Τα τουρκικά λουκούμια θα τα βρείτε σε μικρό κυβικό σχήμα, συχνά έχουν μέσα αμύγδαλο και οι γεύσεις που ξεχωρίζουν είναι το τριαντάφυλλο, το περγαμόντο και η μαστίχα.
Πηγή: travelstyle.gr
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε travelplan.gr ή να επικοινωνήσετε με ένα από τα καταστήματα του δικτύου Travel Plan
Το παγωτό α λα τουρκικά! Περιέχει συνήθως σαλέπι και μαστίχα και οι άνθρωποι που θα σας το προσφέρουν συνηθίζουν τα «παιχνίδια» μαεστρίας, μέχρι ένα χωνάκι να προσγειωθεί στο χέρι σας.