Travel Plan

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Κάντο ΔΩΡΕΑΝ στο Λονδίνο! Όλα όσα μπορείς να απολαύσεις free!


Για πολλούς, το Λονδίνο είναι μια από τις ακριβότερες πρωτεύουσες στην Ευρώπη, αν όχι παγκοσμίως. Και ίσως αυτό να έχει μια δόση αλήθειας, όσον αφορά την καθημερινή διαβίωση. Σαν επισκέπτης, όμως, μπορεί κανείς να απολαύσει μια σειρά μνημείων, εκδηλώσεων, πάρκων και εκθέσεων, απολύτως (ή σχεδόν) δωρεάν!


SouthBank


Η TateModernκαι το Μάτι του Λονδίνου (LondonEye) είναι μερικά, μόνο, από τα αξιοθέατα που έχει να προσφέρει ένας ηλιόλουστοςπερίπατος στη νότια πλευρά του Τάμεση, το ξακουστό South Bank! 

Μουσεία


Τα πιο πολλά μουσεία του Λονδίνου είναι δωρεάν! Μια μικρή εισφορά, ωστόσο, μπορεί να σας ζητήσουν για τις προσωρινές εκθέσεις. Στην κορθφή όλων, βεβαίως, βρίσκεται το βρετανικό μουσείο, το οποίο, και μόνο για τα μάρμαρα του Παρθενώνα, και όλες τις συζητήσεις γύρω από την επιστροφή τους, επιβάλλει μια επίσκεψη.     Το Geffrye Museum προσφέρει μια εμπειρία της παλιάς λονδρέζικης ζωής. Το Horniman Museum αποτελεί και αυτό έναν πολύ καλό λόγο να περάσεις μια ημέρα μακριά από τις αγορές, με must see τους χοντρούς θαλάσσιους ίππους...  Το μουσείο του Λονδίνου είναι και αυτό ανάμεσα στα αγαπημένα, καθώς εκεί μπορεί κανείς να αποκτήσει μια ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με την ιστορία της πόλης από τη Ρωμαϊκή, εως τη σύγχρονη εποχή.

Αβαείο του Γουέστμινστερ


H είσοδος στο Αβαείο του Γουέστμινστερ είναι δωρεάν για όλους, και ειδικά για όσους επιθυμούν να προσευχηθούν. Για τους απλούς επισκέπτες, ωστόσο, καλοδεχούμενη είναι μια μικρή εισφορά που προορίζεται στα έξοδα συντήρησης. Αξίζει τον κόπο να πάτε στις 5 το απόγευμα κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή, καθώς και στις 3 το απόγευμα τα Σάββατα και τις Κυριακές, για να ακούσετε το Evensong από την άρτια εκπαιδευμένη χορωδία του Αβαείου.

Πάρκα και κήποι



Ένα από τα αγαπημένα σημεία στο Λονδίνο είναι το Queen Mary's Rose Gardens στο Regent's Park Το St. James'sPark προσφέρει πολύ καλή θέα στο παλάτι του Μπάκινχαμ, ενώ τα τεράστια HydePark και KensingtonGardens (το ένα δίπλα στο άλλο) υπερηφανεύονται για το Diana Memorial Playground και το άγαλμα του Πήτερ Παν!

Aλλαγή της βασιλικής φρουράς


Η αλλαγή φρουράς του παλατιού Μπάκιγχαμ γίνεται κάθε πρωί, στις 11.30 το καλοκαίρι, και κάθε δεύτερη μέρα το χειμώνα, στο προαύλιο του παλατιού. Φροντίστε να φτάσετε νωρίς το πρωί για να τη χαζέψετε ανεμπόδισα από τις μπροστινές πύλες, έτσι, για να 'χετε να το λέτε!

Υπαίθριες αγορές



Ξεχωριστή εμπειρία ενός ταξιδιού στο Λονδίνο αποτελεί μία βόλτα από τις υπαίθριες αγορές του. Η Camden market φημίζεται για αντικείμενα μιας πιο χίπικης εποχής, αλλά πολύ γνωστή είναι και η Portobello, και την Greenwich Market.

Εκθέσεις τέχνης


Με πολλές από τις σπουδαιότερες πινακοθήκες και μουσεία στο Λονδίνο να παραμένουν ανοιχτά εώς αργά το απόγευμα, αλλά και την ίσοδο να είναι δωρεάν, η πόλη αυτή αποτελεί τον κορυφαίο ευρωπαϊκό προορισμό των artlovers. Οι Tate Modern και η Tate Britain είναι ανάμεσα στα κορυφαία αξιοθέατα ολόκληρης της χώρας, καθως φιλοξενούν μερικά από τα πλέον πολύτιμα έργα τέχνης παγκοσμίως, με την Tate Modern να επικεντρώνεται στη σύγχρονη τέχνη, και την Tate Britain να φιλοξενεί εκθέσεις βρετανικής τέχνης από τον 16ο αιώνα και μέχρι σήμερα.

Ωστόσο, άλλες σπουδαίες εκθέσεις τέχνης του Λονδίνου είναι και οι  NationalPortraitGallery (Διεθνής πινακοθήκη πορτραίτων) και η NationalΕθνική Πινακοθήκη στην TrafalgarSquare. Ανάμεσα στις σημαντικές εκθέσεις συγκαταλέγεται και η Συλλογή Wallace (WallaceCollection), η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στην Oxfordstreet, αποτελώντας ιδανικό διάλειμμα μιας ημέρας shopping....

Τραφάλγκαρ square


Σχεδιασμένη τη δεκαετία του 1820 από τον John Nash, αυτό το υπαίθριο έργο τέχνης είναι η πλατεία που προσελκύει τον μεγαλύτερο αριθμό τουριστών στη Γηραιά Αλβιώνα. Η στήλη του Νέλσονα και η Εθνική Πινακοθήκη είναι τα σημαντικότερα landmarks της πλατείας, η οποία είναι και η απαρχή όλων των διαδηλώσεων της βρετανικής πρωτεύουσας. . Κάθε χρόνο τον Δεκέμβρη, το δέντρο που στήνεται είναι δώρο από τη Νορβηγία, η οποία, με αυτόν τον τρόπο, ευχαριστεί τους Βρετανούς για τη βοήθεια πoυ τους παρείχαν στην απελευθέρωσή τους από τους Ναζί.

Πηγή: roadtrip24.gr

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε travelplan.gr ή να επικοινωνήσετε με ένα από τα καταστήματα του δικτύου Travel Plan
Pin It button on image hover