Travel Plan

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Ρώμη: ο απόλυτος προορισμός για όλους!




Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Ρώμη
Ξεκινήστε το ταξίδι στην ιστορία με την Appia Antica. Εξηγήστε στους μικρούς ταξιδιώτες το γιατί «όλοι οι δρόμοι» οδηγούν στην Ρώμη δείχνοντας τους ίσως τους καλύτερα διατηρημένους δρόμους από την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας που βρίσκονται έως και σήμερα σε χρήση ενώ στην περιοχή βρίσκονται κατακόμβες με ιστορία που φθάνει στα πρώτα Χριστιανικά χρόνια. Για τους μεγαλύτερους εξερευνητές από την ηλικία των 15 ετών μια περιήγηση στις κατακόμβες του Αγίου Πέτρου θα είναι ένα συγκλονιστικό ταξίδι...
πίσω στους αιώνες. Χωρίς να χρειαστεί να φύγετε από τον ίδιο χώρο σας προτείνουμε να ανεβείτε τα 551 σκαλιά που οδηγούν στον τρούλο του Michelangelo. Από εδώ η θέα στην Ρώμη κόβει την ανάσα ωστόσο αν έχετε μικρά παιδιά θα σας προτείναμε την χρήση του ανελκυστήρα. Μπορεί να έχει επιπλέον κόστος αλλά σίγουρα θα φθάσετε πολύ πιο άνετα στην κορυφή. Τέλος στο Μουσείο του Βατικανού τα παιδιά θα συναντήσουν ενδιαφέροντα εκθέματα όπως οι Μούμιες στην Αιγυπτιακή συλλογή που πάντα κεντρίζουν το ενδιαφέρον. 


Οι μονομάχοι

Η εικόνα του επιβλητικού Κολοσσαίου που ξεπροβάλλει στους τέλος της Λεωφόρου των αυτοκρατόρων πάντα ενθουσιάζει τους μικρούς ταξιδιώτες. Στα παιδικά μάτια η ιστορία των θρυλικών μονομάχων που μάχονταν μπροστά στον αυτοκράτορα και τους 50,000 θεατές μοιάζει εντυπωσιακή. «Ζωντανέψτε» την ιστορία με μια βόλτα στο Ludus Magnus, εδώ όπου έμεναν και προπονούνταν οι μονομάχοι πριν τις μεγάλες μάχες. Στο Roman Gladiator School τα παιδιά μπορεί να μπουν για λίγο στον ρόλο του Σπάρτακου και να «πολεμήσουν» με τα ξίφη τους τους έμπειρους εκπαιδευτές. 


Θέα από ψηλά!

Πάρτε τους μικρούς ταξιδιώτες σε μια όμορφη βόλτα στον λόφο Aventine, τον νοτιότερο από τους επτά λόφους στους οποίους είναι χτισμένη η Ρώμη. Στην κορυφή του λόγο βρίσκεται μια από τις πρώτες εκκλησίες της Ρώμης, ο ναός της Santa Maria del Priorato και ένα πάρκο από όπου η θέα προς την αιώνια πόλη και τον Τίβερη κλέβει την παράσταση στα μάτια των μικρών και των μεγάλων. Αν δεν φοβάστε τα ύψη, ετοιμάστε την φωτογραφική σας μηχανή και ανεβείτε στον ανελκυστήρα που βρίσκεται στο Μνημείο του Vittorio Emanuela II χαρίζει ίσως την καλύτερη θέα στην πόλη. Τα παιδιά θα ενθουσιαστούν από την διαδικασία και την θέα στο Κολοσσαίο και την γεμάτη κόσμο Piazza di Spagna.



O CEO κ.Δασκαλάκης Γεώργιος & η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!













Pin It button on image hover