Travel Plan

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Στους διασημότερους ...τρούλους της Ιταλίας!


Πάμε μια βόλτα στους διασημότερους τρούλους της γείτονας χώρας, η οποία έχει να επιδείξει ορισμένα από τα ωραιότερα και εντυπωσιακότερα δείγματα του είδους ανά τον κόσμο. Όχι τυχαία άλλωστε, καθώς οι κατασκευές με τη μορφή θόλου έγιναν τεχνικά σημαντικές με την εισαγωγή των μεγάλης κλίμακας τρούλων από τους αρχαίους Ρωμαίους.


1. Πάνθεον, Ρώμη

Το Πάνθεον στη Ρώμη - ναός για όλους τους Ρωμαίους θεούς, ως είθισται - χτίστηκε το 126 μ.Χ. και από τον 7ο αιώνα χρησίμευσε ως ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.
Ο ναός ολοκληρώνεται με ένα θόλο, ο οποίος διαθέτει ένα κεντρικό άνοιγμα: το Oculus. Δύο χιλιάδες χρόνια σχεδόν μετά την κατασκευή του, ο περίφημος τρούλος του Πάνθεον παραμένει ο μεγαλύτερος θόλος από σκυρόδεμα στον κόσμο!

2. Βασιλική του Αγίου Πέτρου, Βατικανό

Η κατασκευή της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, διήρκησε σχεδόν 100 χρόνια (1506 – 1615).  Βρίσκεται χτισμένη πάνω από το σημείο ταφής του Αποστόλου Πέτρου και μπορεί να χωρέσει 60.000 άτομα! Συνυπολογίζοντας τη συνολική έκταση ολόκληρου του αρχιτεκτονικού συγκροτήματος, πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εκκλησίες του κόσμου.
Ο θόλος του Αγίου Πέτρου στην κορυφή του εξωτερικού σταυρού φτάνει σε ύψος τα 136,57 μ. και είναι ο ψηλότερος θόλος στον κόσμο!

3. Εκκλησία Santa Maria del Fiore, Φλωρεντία, Ιταλία

Ο καθεδρικός ναός Σάντα Μαρία ντελ Φιόρε, πιο γνωστός ως Duomo, αποτελεί το πλέον χαρακτηριστικό αξιοθέατο της Φλωρεντίας και μια από τις μεγαλύτερες εκκλησίες του κόσμου. Χαρακτηριστικά έχει χωρητικότητα 30.000 ατόμων, ενώ χρειάστηκε να περάσουν εξακόσια χρόνια για να ολοκληρωθεί, διανύοντας κατά την κατασκευή του τρεις διαφορετικές περιόδους. Οι εντυπωσιακές του διαστάσεις συμβολίζουν ακριβώς την επιθυμία των Φλωρεντινών να κυριαρχήσουν.
Ο εντυπωσιακός της τρούλος σχεδιάστηκε από το μεγάλο Αναγεννησιακό αρχιτέκτονα Filippo Bruneleschi, ο οποίος και ήταν αυτός που εφάρμοσε για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της τέχνης τους επιστημονικούς κανόνες προοπτικής. Παραμένει μέχρι σήμερα ο μεγαλύτερη κατασκευή θόλου από τούβλα που έγινε.

O CEO κ.Δασκαλάκης Γεώργιος & η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!


Πάνθεον, Ρώμη

Βασιλική Αγίου Πέτρου, Βατικανό

Σάντα Μαρία ντελ Φιόρε, Φλωρεντία
Pin It button on image hover