Travel Plan

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Παραδείσου Νήσοι



Lord Howe Islands, Αυστραλία
Το Lord Howe είναι το νοτιότερο κοραλλιογενές νησί.  Βρίσκεται στη μέση της θάλασσας της Τασμανίας, δυόμιση ώρες από το Σίδνεϋ αεροπορικώς.  Πήρε το όνομά του από το Βρετανό ναύαρχο, Lord Howe.  Αριθμεί περίπου 350 μόνιμους κατοίκους, οι περισσότεροι εκ των οποίων κατάγονται από οικογένειες που εγκαταστάθηκαν εκεί το 18ο αιώνα.


Capri, Ιταλία
Το Capri είναι από τα λίγα νησιά που είναι ακριβώς όπως τα φαντάζετε κανείς.  Οι λυρικές περιγραφές τραγουδιών, που θα ακούστε για αυτό επιβεβαιώνονται σχεδόν απόλυτα από την πραγματικότητα. Αυτή η «τετράγωνη» πόλη για την οποία ενδεχομένως έχετε ακούσει, είναι όντως πραγματικότητα!  Δεν είναι μεγαλύτερη σε μέγεθος από ένα στάδιο. Με χρωματιστά μπαλκόνια και ένα πανέμορφο campanile, με ένα ρολόι που χτυπάει όποτε θέλει και όχι για να υποδείξει την ώρα. Από το ψηλότερο σημείο του νησιού μπορεί να απολαύσει κανείς τη μοναδική θέα των Ιταλικών ακτών να απλώνονται πλάι στην ηλιόλουστη θάλασσα που ασημίζει, μέχρι το ηφαίστειο του Βεζούβιου.

Channel Islands, Η.Π.Α.
Είναι γεγονός ότι σπάνια οι κάτοικοι της ηπειρωτικής περιοχή της Καλιφόρνια επισκέπτονται τα νησιά Channel, παρότι αυτά είναι μόλις μια απόσταση αναπνοής.  Το πιο προσβάσιμο εξ αυτών, είναι το Santa Catalina και το οποίο απέχει δύο ώρες με το πλοίο από το Los Angeles.  Εκεί σας περιμένει το γαλήνιο χωριό, Avalon, ένας ήρεμος κόλπος και ένα γνωστό προπολεμικό dance hall, όπου κάποτε έπαιζαν μεγάλες μπάντες.

Tahiti, Γαλλική Πολυνησία
Ίσως στις μέρες μας, όσοι ταξιδεύουν να λένε ότι η Ταϊτή δεν είναι πια «ένα όνειρο».  Είναι γεγονός ότι με ένα διεθνές αεροδρόμιο πλέον και ξενοδοχεία να εισβάλλουν συνεχώς στη θέα του κοραλλιογενούς υφάλου, η Ταϊτή έχει αλλάξει, παρόλα αυτά πρόκειται για ένα τόπο τέτοιου φυσικού κάλλους που παραμένει πανέμορφος - ενώ ξαφνικά υψώνοντας λίγο το βλέμμα χάνεται στο πράσινο των βουνοκορφών που μοιάζουν να αγγίζουν τα σύννεφα... Πλησιάζοντας κανείς από τη θάλασσα, μπορεί να δει την Ταϊτή του Paul Gaugin, σε όλο της τον extravagant ρομαντισμό, που τον έκανε να ταξιδέψει από το Παρίσι μέχρι εκεί για να ζωγραφίσει. 

Islands of the Andaman Sea, Ταϋλάνδη
Είναι τουλάχιστον διασκεδαστικά ενδιαφέρον να βλέπει κανείς πως αυτά τα νησιά μπορούν να "μετασχηματίζονται" βάση της απόστασης, του φωτός του ήλιου και των σύννεφων.  Σε κάποια από αυτά θα βρείτε ασημένιες παραλίες που είναι όμως τόσο μεγάλες όσο ίσα ίσα για να κολυμπήσει κανείς!  Σε άλλα θα βρείτε μικρά χωρουδάκια εξ ολοκλήρου χτισμένα από σανίδες, όπου τα σπίτια είναι σχεδόν δεμένα μεταξύ τους. Όλα ανεξαιρέτως, ένας μικρός τροπικός παράδεισος: το Koh Phi Phi, το Koh He, το Koh Racha, το Koh Surin και το Koh Dok Mai είναι τα πλεόν αγαπημένα των φανατικών τους.  Το Koh Phuket μπορεί να αποτελέσει μια καλή  βάση για να εξερευνήσετε τα μικρότερα!  Μετά τη γνωστή καταστροφή του από το τσουνάμι του 2004, τα νησιά αυτά φαίνεται να έχουν επανέλθει δυναμικά!

O CEO κ.Δασκαλάκης Γεώργιος & η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!



Adaman Sea_Koh Phi Phi, Thailand

Capri, Italy

Channel Islands, United States

Lord Howe Islands, Australia1

Tahiti, French Polynesia

Pin It button on image hover