Travel Plan

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Το Πήλιο γιορτάζει!



Απολαμβάνοντας τη μοναδική ακτογραμμή του Πηλίου με τις «κρυμμένες» παραλίες και την πλούσια φύση, που φτάνει μέχρι την άκρη της θάλασσας, η περιοχή σας προσφέρει έναν ακόμη μοναδικό λόγο να την επισκεφθείτε.  Ο Μουτζούρης έγινε 110!

To τρενάκι του Πηλίου έκλεισε τα 110 του χρόνια και γιορτάζει τα γενέθλιά του με πολλές ενδιαφέρουσες καλοκαιρινές εκδηλώσεις.

Στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας οργανώνεται επταήμερο διεθνές Φεστιβάλ Αφήγησης, την εβδομάδα από τις 5 έως και τις 11 Αυγούστου.  Καθόλη τη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιούνται εκθέσεις κεραμικής, φωτογραφίας, ζωγραφικής, πάνινης κούκλας και βιβλίων παραμυθιού.
 
Η Τετάρτη 7/8 είναι αφιερωμένη στο τραίνο, με δύο ξεχωριστά δρομολόγια:

1.  Πρωινό-τακτικό δρομολόγιο με δύο 15λεπτες αφηγήσεις στις στάσεις Άνω Γατζέας και Μηλεών και θέμα «Παραμύθια ακούστηκαν στων γραμμών  την άκρη...».

2.  Απογευματινό-Έκτακτο Εορταστικό Δρομολόγιο με πέντε στάσεις και παράλληλες-αντίστοιχες  αφηγήσεις 10λεπτων παραμυθιών αλλά και βιωματικών ιστοριών στους σταθμούς (Λεχώνια-Άνω Γατζέα-Αργυρέικα, Ογλάς,Μηλιές).  Θέμα: «Πέντε σταθμοί και τρία ρεβύθια και δυο βαγόνια παραμύθια!», ενώ συμμετέχει ο βραβευμένος τοπικός λαογράφος Κώστας Λιάπης.

Το Πήλιο δε χρειάζεται συστάσεις, κορυφαίος προορισμός και το καλοκαίρι, ενώ στην προκειμένη περίπτωση είμαστε σίγουροι ότι οι μικροί σας αγαπημένοι θα ξετρελαθούν!

«Συνυφασμένο με την ιστορία του Πηλίου, το τραινάκι συνέβαλε στη διαμόρφωση της κοινωνικής και οικονομικής ζωή της περιοχής και έχτισε σχέσεις στέρεες και ανθεκτικές στο χρόνο.  Σήμερα κινείται ακόμα στις ίδιες ράγες, μετατρέποντας τη μνήμη σε σύγχρονες εικόνες και στιγμές.  Όχι σαν ένα παρελθόν που απλώς πέρασε, αλλά σαν ένα παρόν που σε ησυχάζει και σε κάνει να δεις το μέλλον πιο χρωματιστό.»


Πηγή: επίσημη ιστοσελίδα ΤΡΑΙΝΟΣΕ

O CEO κ.Δασκαλάκης Γεώργιος & η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!











Pin It button on image hover