Travel Plan

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Μια βόλτα στις αγορές του κόσμου!

Ξέρουμε πόσο αγαπούν οι Ελληνες ταξιδιώτες τις αγορές στο εξωτερικό -από τα αναμνηστικά της επίσκεψης μέχρι τα επώνυμα αντικείμενα. Γι’ αυτό διαλέξαμε προορισμούς σε όλο τον κόσμο, κοντινούς και μακρινούς, «καταναλωτικούς» και «εξωτικούς», με χρήσιμες πληροφορίες και μικρά μυστικά για την απόλαυση του shopping.

Λονδίνο: Από τις πιο αγαπημένες πόλεις το Λονδίνο, η «Μέκκα» του στυλ, εκπροσωπεί τις νεότερες τάσεις στη μόδα με τους «επαναστάτες» σχεδιαστές, αλλά και τις πάντα κλασικές δημιουργίες. Ξεκινώντας από την πασίγνωστη Oxford Street, μην παραλείψετε το πολυκατάστημα Debenhams που πάντα έχει πολύ καλές προσφορές σε καλλυντικά και αρώματα, όπως και το Selfridges. Στη New Bond St. βρίσκονται συγκεντρωμένα τα show rooms των μεγάλων οίκων μόδας, καθώς και στη συνέχειά της, την Old Bond St., μαζί με τα πανάκριβα κοσμηματοπωλεία με αμύθητα κοσμήματα, όπως και οι μεγαλύτερες αίθουσες με έργα τέχνης και αντίκες, λ.χ. το Sotheby's.



Σίδνεϊ: Από τις ομορφότερες πόλεις που έχω επισκεφθεί, το Σίδνεϊ συνδυάζει πρωτίστως την υψηλή ποιότητα ζωής των κατοίκων του σε ένα εξαιρετικά προηγμένο περιβάλλον. Ρούχα και παπούτσια σχεδιαστών ευρωπαϊκής μόδας σε ικανοποιητικές τιμές, κοσμήματα, ρολόγια, καλλυντικά και κολόνιες. Στο ίδιο κατάστημα θα βρείτε και παραδοσιακά είδη όπως τα κλασικά μπούμερανγκ ζωγραφισμένα με σχέδια αβορίγινης τέχνης, αλλά και καταπληκτικά δέρματα προβάτου για χαλάκια (αυτά φερμένα από τη Νέα Ζηλανδία). Εργα αβορίγινης τέχνης θα βρείτε και στο Aboriginal Art Tribal Center αλλά και σε πολλές γκαλερί έργων τέχνης, ενώ ο πολύτιμος λίθος του οπαλίου, που αφθονεί στη χώρα, δεμένος σε εντυπωσιακά κοσμήματα, κυριαρχεί σε όλα τα κοσμηματοπωλεία.

Σιγκαπούρη: Είναι το γραφικότερο κομμάτι για αγορές, όπου εκτός από τα διάφορα διακοσμητικά, θα βρείτε δυσεύρετα βότανα, φάρμακα και μπαχαρικά. Γραφική είναι και η αγορά στην ινδική συνοικία Little India, με πολλά είδη φερμένα από την Ινδία. Μπορείτε να παζαρέψετε τις αγορές σας στα μικρά μαγαζάκια, και τις ανοιχτές αγορές γιουσουρούμ, όμως στα μεγάλα καταστήματα οι τιμές είναι καθορισμένες. Η πόλη φημίζεται για τα ηλεκτρονικά τελευταίας τεχνολογίας, στα οποία αξίζει να ρίξετε μια ματιά καθώς κυκλοφορούν αργότερα σε εμάς και έχουν καλές τιμές. Πολυκαταστήματα και αγορές υπάρχουν σε όλες τις συνοικίες, ενώ εμπορική καρδιά αποτελεί η λεωφόρος Orchard όπου βρίσκονται συγκεντρωμένα τα εκλεκτότερα, όπως το διάσημο Takashimaya.

Χονγκ Κονγκ: Τόσο στο Σέντραλ με το τεράστιο εμπορικό κέντρο Pacific Place στο νησί Χονγκ Κονγκ όσο και στο Τσιμ Σα Τσούι του Κοουλούν, με τον εμπορικότερο δρόμο Nathan, θα βρείτε αμέτρητα μικρά και μεγάλα εμπορικά κέντρα και πολυτελή καταστήματα των μεγαλύτερων οίκων μόδας του κόσμου, που φροντίζουν να είναι ενημερωμένα με τις τελευταίες συλλογές των σχεδιαστών (συγκριτικά με τη χώρα μας πωλούνται γύρω στο 25% φθηνότερα). Ηλεκτρονικά και φωτογραφικά είδη, hardware και software υπολογιστών εννοείται ότι φτάνουν πρώτα στα μεγάλα καταστήματα του Χονγκ Κονγκ.

Επισκεφθείτε το www.travelplan.gr, επιλέτε εσείς τον προορισμό και αφήστε μας να σας ταξιδέψουμε.
Πηγή: kathimerini.gr
Pin It button on image hover