Travel Plan

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Χριστούγεννα στη Μαγική Πράγα

Ένας από τους πιο δημοφιλείς Χριστουγεννιάτικους προορισμούς είναι η Πράγα, η πρωτεύουσα της Τσεχίας. Οι Χριστουγεννιάτικες αγορές της πόλης, που συγκαταλέγονται στις πιο όμορφες της Ευρώπης, ανοίγουν στις 28 Νοεμβρίου και κλείνουν την 1 Ιανουαρίου. Βρίσκονται στην Πλατεία της Παλιάς Πόλης και στην Πλατεία Wenceslas.

Σ’αυτές τις αγορές θα συναντήσετε τις Τσεχικές παραδόσεις, θα ακούσετε εορταστική μουσική και θα γευτείτε τοπικές λιχουδιές ικανοποιώντας μ’ αυτό τον τρόπο όλες τις αισθήσεις σας. Θα βρείτε Χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις, φιγούρες από στεγνό καλαμπόκι, αχυρένια στολίδια, κεκάκια με τζίντζερ καλυμμένα με ζάχαρη, κεριά, γκι, στεφάνια και ακόμα περισσότερα πράματα. Μετά τις αγορές πρέπει να ξαποστάσετε για ένα ζεστό ποτό. Ζεσταθείτε με ζεστό κρασί, δοκιμάστε ψημένα κάστανα, καλαμπόκι, ψημένα λουκάνικα και άλλες λιχουδιές.

Για αγορές σας προτείνουμε στην πιο γνωστή οδό με καταστήματα, την Parizska, όπου θα βρείτε πολυτελή αγαθά. Αυτός ο δρόμος οδηγεί στην πλατεία της Παλιάς Πόλης. Κοντά στην Parizska υπάρχει το τρίγωνο που σχηματίζεται από τρεις οδούς – Dusni, Dlouha και V Kolkovne – και αξίζει την προσοχή σας. Πολλές μπουτίκ κορυφαίων Τσέχων σχεδιαστών γυναικείας μόδας βρίσκονται εδώ, όπου ανανεώνονται οι γκαρνταρόμπες με γνήσια κομμάτια. Για ακόμα περισσότερο shopping προτιμήστε τα μεγάλα εμπορικά κέντρα στα προάστια της Πράγας.

Κάτω από το φωτισμένο δένδρο στην πλατεία της Παλιάς Πόλης θα θαυμάσετε την φάτνη, ενώ στην σκηνή εμφανίζονται χορωδίες και χορευτικά συγκροτήματα απ’ όλες τις γωνιές της Τσεχικής Δημοκρατίας.

Η πρότασή μας: Ζήστε την μοναδική ατμόσφαιρα του κάστρου Krivoklat, που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο εξέχοντα και παλαιότερα αυτοκρατορικά κάστρα της Τσεχίας.


Τα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα είναι μέρος της γιορτής στην Τσεχία. Μερικά από αυτά καταλήγουν ως δώρα και συνήθως είναι με βανίλια, πασπαλισμένα με αμύγδαλα, μπισκότα Linz και μπισκότα με πιπερόριζα και μέλι. Οι συνταγές για αυτές τις λιχουδιές έχουν αλλάξει και βελτιωθεί με το πέρασμα τόσων γενεών. Μην χάσετε την ευκαιρία να τα δοκιμάσετε…



Επισκεφθείτε το www.travelplan.gr και επιλέξτε τον δικό σας χριστουγεννιάτικο προορισμό.
Πηγή: apn.gr
Pin It button on image hover