Travel Plan

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Χριστουγεννιάτικη "γεύση" από την αιώνια πόλη

Στη Ρώμη η χριστουγεννιάτικη περιήγηση ξεκινάει από την πλατεία του Αγίου Πέτρου, εκεί όπου ντόπιοι και τουρίστες φωτογραφίζονται μπροστά στην εντυπωσιακή φάτνη.

Εξω από τα όρια του Βατικανού βρίσκονται και οι υπαίθριες αγορές με τα απαραίτητα χριστουγεννιάτικα στολίδια και χειροτεχνήματα από εξωτικές χώρες. Περπατώντας στα δαιδαλώδη στενά του ιστορικού κέντρου θα βρεθείτε στην Πιάτσα Ναβόνα, που φιλοξενεί μία ακόμα χριστουγεννιάτικη αγορά.

Στα σοκάκια του Τραστέβερε θα ανακαλύψετε το κέντρο του καλλιτεχνικού κόσμου της Ρώμης. Σ’ αυτή την, άλλοτε κακόφημη, γειτονιά τα σπίτια έχουν πλέον ανακαινιστεί, ενώ κομψά καφέ και ακριβά εστιατόρια συμπληρώνουν την εικόνα της αναβαθμισμένης περιοχής.



Το κέντρο της γειτονιάς είναι η χαριτωμένη πλατεία Σάντα Μαρία, όπου βρίσκεται και το σημαντικότερο αξιοθέατο: η εκκλησία της Σάντα Μαρία χτίστηκε τον 12ο αιώνα και διατηρεί τον μεσαιωνικό της χαρακτήρα.

Στην πρόσοψη ξεχωρίζει ένα ψηφιδωτό με βυζαντινές επιρροές, ενώ στο εσωτερικό κυριαρχούν ψηφιδωτά με εκθαμβωτικά χρώματα. Τα κυριακάτικα πρωινά το Τραστέβερε ζωντανεύει από το μεγάλο υπαίθριο παζάρι που στήνεται στην Πιάτσα ντι Πόρτα Πορτέζε, πολύ κοντά στην γέφυρα Πόντε Σουμπλίτσιο.

Αξίζει επίσης η βόλτα στον λόφο του Τζιανίκολο που βρίσκεται στα βόρεια της συνοικίας. Περνώντας από την Πιάτσα Γκαριμπάλντι θα συναντήσετε σημεία με καταπληκτική θέα προς τον Τίβερη και το ιστορικό κέντρο.

Η κατάληξη αυτής της καταπράσινης διαδρομής θα είναι η Βίλα Φαρνεζίνα, ένα από τα ωραιότερα αναγεννησιακά μέγαρα της Ρώμης, που είναι διακοσμημένο με εξαιρετικές νωπογραφίες του Ραφαήλ.

Γεύσεις
Η ιταλική κουζίνα δεν περιορίζεται στα ζυμαρικά και στις πίτσες. Αναζη τήστε τα μικρά εστιατόρια που προτιμούν οι ντόπιοι. Μεταξύ άλλων ξεχωρίζουν τα: «Agusta rello a Testaccio» (Via Giovanni Branca 98), «Da Gino» (Vicolo Rossini 4,), «Tratto ria Monti» (Via di San Vito 13a), «Antico Arco» (Piaz zale Aurelio 7). Ανάμεσα στα αναρίθμητα καφέ της πόλης ξεχωρίζουν τα «Bar Della Pace» (Via della pace 4-7) και «Gran Caffe La Caffettie ra», (Piazza di Pietra 65).

Για περισσότερες πληροφορίες/κρατήσεις επισκεφθείτε το www.travelplan.gr
Πηγή: ethnos.gr
Pin It button on image hover