Travel Plan

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Στον "Θαλασσόκοσμο" βυθιζόμαστε στον υπέροχο κόσμο της Μεσογείου

Το Ενυδρείο Κρήτης στις Γούρνες, μόλις 14χλμ από το Ηράκλειο, ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Δεκέμβριο του 2005, αλλά πρόσφατα ανανεώθηκε με νέα ενυδρεία, νέα είδη και καινούργια εκπαιδευτικά προγράμματα.

Ανήκει στην οικογένεια των μεγάλων Ευρωπαϊκών ενυδρείων και δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες του να κάνουν μία μοναδική «κατάδυση» στον υπέροχο θαλάσσιο κόσμο της Μεσογείου.

Από τους μεγάλους θηρευτές καρχαρίες μέχρι τους μικροσκοπικούς ιππόκαμπους και τη φαντασμαγορία των μεδουσών, η ποικιλία της θαλάσσιας ζωής αναδεικνύεται με φόντο υποθαλάσσια τοπία της Κρητικής θάλασσας, όπως τα βράχια των Ματάλων (Νότια Κρήτη) και το βυθό του Βάι (Νοτιοανατολική Κρήτη).


Στο Ενυδρείο διατίθεται σύστημα ατομικής και ομαδικής ακουστικής ξενάγησης σε 9 γλώσσες. Μικρές συσκευές χειρός που λειτουργούν απλά όπως το τηλέφωνο, δίνουν σε κάθε επισκέπτη τη δυνατότητα να εμπλουτίσει την επίσκεψή του με εξηγήσεις, σχόλια και εκλαϊκευμένες πληροφορίες, τις οποίες ακούει στο δικό του ρυθμό, πληκτρολογώντας απλά το νούμερο της δεξαμενής. Κατόπιν συνεννόησης η ξενάγηση μπορεί να πραγματοποιηθεί και με προσωπικό ξεναγό στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά. Επιπλέον, μετά από έγκαιρο αίτημα μπορεί να διατίθεται προσωπικός ξεναγός και σε περισσότερες γλώσσες.

Περίοδος και ώρες λειτουργίας
Το Ενυδρείο Κρήτης παραμένει ανοιχτό όλες τις ημέρες του χρόνου καθώς και τις ημέρες γιορτών και αργιών.

Ζήστε τη μοναδική αυτή εμπειρία ταξιδεύοντας στο όμορφο νησί. Για κρατήσεις επισκεφθείτε www.travelplan.gr
Pin It button on image hover