Travel Plan

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Οικογενειακές διακοπές: Disneyland Paris

Το αεροπλάνο που θα σας μεταφέρει από την Αθήνα στο Παρίσι θα είναι η τελευταία επαφή με την... πεζή καθημερινότητα.

Φτάνοντας στο αεροδρόμιο θα επιβιβαστείτε στα ειδικά πούλμαν που έχουν προορισμό την Ντίσνεϊλαντ, και το ταξίδι στον κόσμο του παραμυθιού και της αιώνιας παιδικότητας θα αρχίσει.

Τα ξενοδοχεία είναι συγκεντρωμένα ακριβώς έξω από το πάρκο και έχουν το καθένα τη δική του ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Αφού λοιπόν τακτοποιηθείτε στο ξενοδοχείο θα ξεκινήσετε την περιήγηση σας στη μαγική παραμυθούπολη. Θα περπατήσετε στη Main street, τον κεντρικό δρόμο που απλώνεται πίσω από την είσοδο του πάρκου.


Στα αριστερά σας βρίσκεται η Frontierland, όπου αναβιώνει η αμερικανική Δύση του 19ου αιώνα με τους καουμπόις, τους Ινδιάνους και τα σαλούν. Το τρενάκι των πιονέρων θα σας μεταφέρει στα ορυχεία διασχίζοντας ποταμούς και θα ολοκληρώσετε τη γνωριμία σας με το Φαρ Ουέστ παρακολουθώντας Καν-Καν στο παραδοσιακό σαλούν..

Πίσω από τη Frontierland θα συναντήσετε τον μυστηριώδη, εξωτικό κόσμο της Adventurland. Σ’ ένα σκηνικό που θυμίζει ταινίες του Ιντιάνα Τζόουνς θα ζήσετε την περιπέτεια πάνω στο πειρατικό καράβι, θα χαθείτε σε ασιατικές ζούγκλες και θα περιπλανηθείτε σε ανατολίτικα παζάρια.

Το βασίλειο του παραμυθιού σάς περιμένει στη γειτονιά της Fantasyland. Εδώ η Χιονάτη, η Σταχτοπούτα και ο Πινόκιο ξεφεύγουν από τις σελίδες των παραμυθιών και κυκλοφορούν ανάμεσά σας.

Στην Discoveryland κυριαρχούν εικόνες από το μέλλον. Διαπλανητικά ταξίδια και απίθανες εφευρέσεις ζωντανεύουν τα οράματα του Ιουλίου Βερν, κι ένα εντυπωσιακό διαστημόπλοιο περιμένει να σας μεταφέρει από τη Γη στη Σελήνη!

Χριστουγεννιάτικο Παρίσι Την περίοδο των Χριστουγέννων, η διαδρομή από την Αψίδα του Θριάμβου μέχρι την Place de la Concorde γίνεται συναρπαστική, καθώς είναι φωτισμένη με χιλιάδες λαμπάκια. Ανάμεσα στα πολλά χριστουγεννιάτικα παζάρια ξεχωρίζουν αυτά που στήνονται στην πλατεία Palais Royal και μπροστά στην εκκλησία του Σεν Ζερμέν.

Αξίζει επίσης να βρεθείτε στα γραφικά ξύλινα «χωριά» που στήνονται σε κεντρικές πλατείες με λιχουδιές από διάφορα μέρη της Γαλλίας και να δείτε τα στολισμένα δέντρα και τη φάτνη που στήνεται στην Παναγία των Παρισίων και θεωρείται η πιο εντυπωσιακή της πόλης.

Η υποδοχή του Νέου Ετους γίνεται παραδοσιακά στο Τροκαντερό με φόντο τον φωτισμένο πύργο του Αϊφελ. Εκεί συγκεντρώνονται χιλιάδες Παριζιάνοι και ξεφαντώνουν αψηφώντας το τσουχτερό κρύο.

Οι μικροί επισκέπτες δίνουν κάθε χρόνο τα ραντεβού τους στα παγοδρόμια που στήνονται από τις αρχές Δεκεμβρίου μπροστά στο Hotel de Ville και το σταθμό του Μονπαρνάς, ενώ τα γραφικά καρουζέλ που προσφέρουν δωρεάν βόλτες σε μικρούς και μεγάλους αναβάτες προσθέτουν μια ακόμα γιορτινή πινελιά στη χαρούμενη ατμόσφαιρα της πόλης.

Για περισσότερες πληροφορίες/κρατήσεις επισκεφθείτε το www.travelplan.gr ή επικοινωνήστε στο 210 3333300
Πηγή: ethnos.gr
Pin It button on image hover