Travel Plan

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Κοντινές εκδρομές γύρω από τη Βιέννη

9 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Βιέννης βρίσκεται το χωριό Luxenburg, με έναν πανέμορφο πύργο/ανάκτορο και υπέροχους κήπους. ΄Οσο και να έχεις γεμίσει από βασιλικές εικόνες, κάνε μια επίσκεψη και σε αυτό το ανάκτορο. Θα σου αρέσει.

Εδώ υπάρχει και ένα πολύ καλά οργανωμένο κάμπινγκ. Σε 15 χιλιόμετρα συναντάς το Baden, ένα από τα μεγαλύτερα ιαματικά κέντρα της Ευρώπης. Ο Μότσαρντ και ο Μπετόβεν ζούσαν κατά καιρούς εδώ.

Στα 37 χιλιόμετρα από την Βιέννη παίχτηκε το δράμα του Μάγιερλιγκ (Mayerling). Ο γιος της Σίσσυ και του Φραγκίσκου Ιωσήφ, Ροδόλφος, το 1889 αυτοκτονεί μαζί με την ερωμένη του Μαρία Βετσέρα, ελληνικής καταγωγής. Το κυνηγητικό περίπτερο που έγινε το κακό, μετατράπηκε σε παρεκκλήσι, μετά από επιθυμία του πατέρα του. Θα το επισκεφθείς σίγουρα. Συνεχίζεις για το Χαϊλίγκενγκρόϋτς (Heiligenkreuz), ένα όμορφο χωριό με το ονομαστό αβαείο του.


Το επισκέπτεσαι όπως και δήποτε και παίρνεις τον δρόμο για το Βιεννέζικο Δάσος στον γυρισμό σου προς την πόλη. Αν όμως έχεις σφοδρή επιθυμία για ένα μπάνιο θα συνεχίσεις για τη λίμνη Neusiedlersee και τα γραφικά χωριουδάκια της, το Rust και το Mοrbisch. Θα περάσεις όμορφα μόλις σε 1 ώρα απόσταση από την Βιέννη.

Ακολουθείς τον Δούναβη βορειοδυτικά, και στα 10 χιλιόμετρα από την Βιέννη βρίσκεσαι στο χωριό του Klosterneuburg και το πασίγωστο αβαείο του, ηλικίας 800 και πλέον ετών. ΄Εχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το ίδιο το αβαείο, όπως και το μουσείο αλλά και τα ανακτορικά διαμερίσματα. Ο Ναπολέων περνούσε πολλές ώρες εδώ, σχεδιάζοντας τις μελλοντικές του κινήσεις.

Μία από τις πιο όμορφες και ενδιαφέρουσες εκδρομές είναι (προς την κατεύθυνση του Σάλτσμπουργκ) αυτή που επισκέπτεσαι το Μελκ με το καταπληκτικό αβαείο των βενεδικτίνων του 1747 και την αμπελο-κοιλάδα του Βαχάου, τον μυθικό τόπο των Νιμπελούγκεν, περιοχές που λόγω της φυσικής ομορφιάς και των αξιοθεάτων τους, έχουν τεθεί υπό την προστασία της Ουνέσκο. Welcome - Wachau Nibelungengau - Weltkulturerbe an der Donau

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους προορισμούς μας επισκεφθείτε το www.travelplan.gr ή επικοινωνήστε στο 210 3333300
Πηγή: travelstories.gr
Pin It button on image hover