Travel Plan

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Στο παραδοσιακό Μέτσοβο

Χτισμένο στην πλαγιά της Πίνδου με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Ηπείρου.Το Μέτσοβο, χτισμένο στα 1.200 μ. σε μια κατάφυτη με μαύρη πεύκη, έλατα και πλατάνια πλαγιά της Πίνδου, περιτριγυρίζεται από πανύψηλες κορυφές (Ζυγός, Περιστέρι, Κατάρα).

Από αυτές τις κορυφές πηγάζουν 5 ποτάμια: ο Πηνειός, ο Αώος, ο Αχελώος, ο Αλιάκμονας και ο Αραχθος. Ενα μέρος όπου η φύση έδειξε τη γενναιοδωρία της.

Αξιοθέατα
Η Μονή του Αγίου Νικολάου κάτω από το χωριό στις όχθες του Μετσοβίτικου. Εκεί τιμάται όχι μόνον ο γνωστός Αη Νικόλας των θαλασσινών αλλά και ο Μετσοβίτης «φτωχός άγιος», που τον έκαψαν ζωντανό στα Τρίκαλα το 1617. Στον ναό θα δείτε σπάνιες βυζαντινές αγιογραφίες
Η Πινακοθήκη Αβέρωφ με έργα Eλλήνων ζωγράφων του 19ου και του 20ού αιώνα.

Το τυροκομείο του Ιδρύματος Αβέρωφ και να ψωνίσετε από τα ονομαστά τυριά του, όπως το γνωστό Μετσοβόνε που καπνίζεται με κλίματα και αρωματικά χόρτα.
Το Οινοποιείο Kατώι Aβέρωφ, όπου εκτός από το να αγοράσετε κρασί μπορείτε και να δοκιμάσετε.
Η λίμνη των Πηγών του Αώου. Θα ανεβείτε στο οροπέδιο των Πολιτσών και θα πάρετε τον δρόμο που πηγαίνει προς το φράγμα της ΔΕΗ. Ο δρόμος γύρω από τη λίμνη είναι 45 χλμ. και είναι μια πολύ όμορφη βόλτα μέσα σε πυκνά δάση από οξιές, έλατα και μαύρη πεύκη. Στη λίμνη υπάρχουν πολλές καραβίδες και ψάρια. Το βουνό στα ανατολικά της λίμνης είναι το Μαυροβούνο ή βουνό των κεραυνών. Πίσω από εκεί εκτείνεται ο Εθνικός Δρυμός της Βάλια Κάλντα.

Ανακαλύψτε όμορφους προορισμούς στο www.travelplan.gr ή επικοινωνήστε στο 210 3333300
Pin It button on image hover