Travel Plan

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Το κάστρο και κατοικία των Βασιλιάδων της Πολωνίας

Wawel. Το κάστρο και κατοικία των Βασιλιάδων της Πολωνίας από τον 11ο αιώνα, τώρα είναι το στολίδι της Κρακοβίας. Η συνεχής κατασκευή του μέσα στους αιώνες, μαρτυρεί και την αρχιτεκτονική της κάθε περιόδου.

Από το Ρομανισμό, στο Γοτθικό και Αναγέννηση μέχρι το Μπαρόκ. Το Wawel χωρίζεται σε τμήματα. Στο κάστρο, τον καθεδρικό ναό, το μουσείο του ναού, το χαμένο Wawel, τη σπήλια του δράκου και τους Βασιλικούς κήπους.

Πρώτος σταθμός το Κάστρο. Στο ισόγειο και στο δεύτερο όροφο θα δούμε τα επιμελητήρια στα όποιο εργαζόντουσαν οι υψηλά ιστάμενοι του κάστρου. Στον πρώτο όροφο θα συναντήσουμε τα πολυτελή δωμάτια του κάστρου, όπως και το δωμάτιο με την κορώνα και το σπαθί Szczerbiec, με το οποίο γινόταν η στέψη των βασιλιάδων.



Στον καθεδρικό ναό θα βρείτε τους τάφους των βασιλιάδων αλλά και άλλων μεγάλων πολωνών, όπως του στρατηγού Piłsudski. Δεύτερος σταθμός είναι η επίσκεψη στο καμπαναριό του ναού και τη μεγαλύτερη καμπάνα στην Πολώνια Zygmun. Η καμπάνα ζυγίζει πάνω από 365 κιλά και φτιάχτηκε το 1520. Η καμπάνα αυτή χτυπάει στις γιορτές αλλά και σε σημαντικά γεγονότα, όπως όταν οι Γερμανοί εισέβαλαν στην Πολώνια, στην εκλογή του Κάρολ Βοιτυλα για Πάπα, αλλά και πρόσφατα, για την πτώση του προεδρικού αεροπλάνου και τον θάνατο του προέδρου.

Επισκεφθείτε το www.travelplan.gr και επιλέξτε τον δικό σας μοναδικό προορισμό.
Πηγή: www.travelstories.gr
Pin It button on image hover