Travel Plan

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Τα καλύτερα ταξί του κόσμου βρίσκονται στο Λονδίνο


Η ασφάλεια είναι το σημαντικότερο ζήτημα για τους τουρίστες. Ακολουθούν η τιμή, η γνώση της περιοχής, η ποιότητα οδήγησης, η διαθεσιμότητα, η καθαριότητα και η φιλικότητα, σύμφωνα με έρευνα του hotels.com.


Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, τα ταξί του Λονδίνου επελέγησαν ως τα καλύτερα ταξί του κόσμου, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα που πραγματοποιεί ο ιστότοπος ξενοδοχειακών κρατήσεων Hotels.com, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, το Λονδίνο καταλαμβάνει την πρώτη θέση της κατάταξης με μεγάλη διαφορά από τις άλλες πόλεις, καθώς συγκέντρωσε ποσοστό 28% σε διάφορες ερωτήσεις που κυμαίνονταν από την ασφάλεια ως την φιλικότητα των οδηγών ταξί και την καλή γνώση της περιοχής.

Τη δεύτερη θέση στον κατάλογο των 10 πρώτων πόλεων όσον αφορά την εξυπηρέτηση των ταξί, κατέλαβε η Νέα Υόρκη με ποσοστό 9%, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβαν από κοινού το Χονγκ Κονγκ και το Τόκιο με 7%. Ακολουθούν η Σινγκαπούρη και η Μπαγκόνκ με 6%, το Βερολίνο, το Ελσίνκι, το Δουβλίνο και η Μαδρίτη με 4%.

Άλλα ευρήματα της έρευνας ήταν τα ακόλουθα:

Τα ταξί είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές μέσο μετακίνησης, μετά τα λεωφορεία, όταν ταξιδεύει κανείς από ένα αεροδρόμιο / σταθμό σε ένα ξενοδοχείο.
Οι περισσότεροι Αμερικανοί τουρίστες (46%) χρησιμοποιούν ταξί για τις διακοπές τους εντός των ΗΠΑ. Όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό, μόνο ένα 34% επιλέγει ταξί.
Η ασφάλεια είναι το σημαντικότερο ζήτημα για τους τουρίστες και ακολουθούν η τιμή, η γνώση της περιοχής, η ποιότητα οδήγησης, η διαθεσιμότητα, η καθαριότητα και η φιλικότητα.
Ένα πολύ σημαντικό ποσοστό (45%) των τουριστών ενοχλείται όταν ο οδηγός καπνίζει. 
Η πλειοψηφία των τουριστών (55%) θα μοιραζόταν ένα ταξί (και το κόστος του) με έναν ξένο, ενώ ένα 45% θα προτιμούσε να πάρει μόνο του ένα ταξί.
Η έρευνα αυτή έγινε από τις 8 ως τις 16 Αυγούστου σε δείγμα 4.831 ανθρώπων που ρωτήθηκαν σε 23 χώρες.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε travelplan.gr ή να επικοινωνήσετε με ένα από τα καταστήματα του δικτύου Travel Plan
Pin It button on image hover