Travel Plan

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

To Mount Athos Area Gourmet ανοίγει τις πύλες του



Οινολογικό & γαστρονομικό ταξίδι στις τοπικές γεύσεις προετοιμάζει ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω, σε μια προσπάθεια ανάδειξης και προώθησης της τοπικής γαστρονομίας, των αγιορείτικων & τοπικών προϊόντων, της οινολογικής παραγωγής και των γαστριμαργικών τάσεων, όπως αυτά διαμορφώνονται καθώς η ποικιλομορφία της παράδοσης «παντρεύεται» με την εξέλιξη.


Η επίσημη έναρξη του Mount Athos Area Gourmet θα πραγματοποιηθεί από τη chef Ντίνα Νικολάου την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011, στις 12 το μεσημέρι στο Οινοποιείο «Claudia Παπαγιάννη», στην Αρναία Χαλκιδικής.

Κατά τη διάρκεια της τελετής θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου, απευθυνόμενη σε εκπροσώπους τύπου του τουριστικού, οινολογικού & γαστρονομικού ρεπορτάζ από την Ελλάδα και την Ευρώπη. Το Mount Athos Area Gourmet θα πραγματοποιηθεί φέτος πιλοτικά και θα διαρκέσει 9 ημέρες (2.9.11 – 10.9.11). Κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας εκδήλωσης η καθηγήτρια του τμήματος Βιολογίας Α.Π.Θ., κ. Στέλλα Κοκκίνη  θα παρουσιάσει τον Αριστοτελικό Περίπατο, «Βοτανολογώντας το βουνό του Αριστοτέλη».

Ο Οργανισμός εξάλλου θα παραδώσει στον ΗΑΤΤΑ το πρόγραμμα «Οινολογικές & Γαστρονομικές Περιηγήσεις στην περιοχή του Άθω», το οποίο και θα διοχετευθεί μέσω των 1.500 μελών του σε ολόκληρο τον κόσμο! Η τελετή έναρξης του Mount Athos Area Gourmet θα κλείσει με οινογευσία, ενώ θα ακολουθήσει εκπαιδευτικό ταξίδι.

Pin It button on image hover